Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vettelin anteeksipyyntö laiha lohtu Räikköselle – tallipäällikkö muistutti pelin hengestä

Urheilu
 
Reuters
Kimi Räikkösen kisa meni pilalle alun kolarissa. Kuva lauantain aika-ajosta.
Kimi Räikkösen kisa meni pilalle alun kolarissa. Kuva lauantain aika-ajosta. Kuva: Reuters

Kolarit koettelevat kilpakuljettajan itsehillintää. Aivan erityisen koville maltti joutuu, kun törmää tallikaverin kanssa.

Kimi Räikköselle ensimmäinen mutka Kiinan kisassa sunnuntaina jää varmasti mieleen pitkäksi aikaa. Yhteentörmäys tallikaveri Sebastian Vettelin kanssa vei suomalaiskuskin toiveet taistella taas palkinnoista.

Mitä ensimmäisessä mutkassa sitten oikein tapahtui?

”Sain osuman, ja se on valitettava juttu, eikä todellakaan ihanteellista kisan kannalta. Menetin etusiipeni, ja myös rengas meni rikki, mutta onnistuin pääsemään takaisin varikolle, ja aloittamaan sieltä uudelleen”, Räikkönen kertaili.

”Oma kisani oli aika pitkälti paketissa siinä kohtaa, joten yritin vain ottaa parhaan irti, mitä siitä tilanteesta pystyi tekemään. Jäin vähän pussiin alussa, mutta sitten se lähti kulkemaan taas.”

”Onnistuin kokoamaan aika ok-kisan, vaikka eihän se ihanteellinen ollut. Mutta sen jälkeen, mitä alussa tapahtui, enpä olisi pystynyt juuri parempaankaan”, Räikkönen tilitti.

Vettel pyysi tiimiltä anteeksi radiossa kisan päätyttyä. Millaisen keskustelun Räikkönen sitten kävi tallikaverinsa kanssa? Pyysikö hän anteeksi siinäkin?

”Totta kai hän pahoitteli sitä, mutta eihän se muuta sitä, mitä tapahtui. Olen varma, ettei hän yrittänyt tehdä niin tahallaan. Se ei vaan ollut ihanteellista minun tai tiimin kannalta, mutta valitettavasti joskus niin tapahtuu.”

”Maksoin siitä kovan hinnan, mutta eihän se lopulta mikään katastrofi ollut. Halusin paljon enemmän tältä kisalta, mutta olin silti viides ja se on parempi kuin ei lainkaan pisteitä. Tämä oli huono päivä, mutta saimme silti siitä jotakin”, Räikkönen totesi.

Olisitko pystynyt perjantain pitkän vedon perusteella ja puhtaalla kisalla taistelemaan Nico Rosbergin kanssa voitosta?

”Sitä on mahdotonta sanoa. Näin se valitettevasti meni. Lopputulos on, mikä on. Ainakin saimme jotain pisteitä, mutta varmasti se olisi voinut olla paljon parempikin tulokseltaan. Viitospaikka on parempi kuin ei mitään, mutta ei tietenkään se, mitä olimme hakemassa. Tämä nyt vaan on osa kilpa-ajamista.”

Arrivabenen mielestä kolari maksoi Ferrarille voiton

Jokaisen tallipäällikön painajainen on nähdä kahden oman kuljettajansa keskinäinen kolari Grand Prix -kisan tiimellyksessä. Ferrarin Maurizio Arrivabene joutui kokemaan tämän veret seisauttavan hetken Kiinan kisan ensimmäisessä mutkassa.

Sebastian Vettelin ja Kimi Räikkösen törmäys vei Ferrarilta mahdollisuuden haastaa Mercedeksen Nico Rosberg voittotaistossa.

”Mielestäni normaalioloissa ilman tuota onnettomuutta meillä olisi ollut erittäin hyvä mahdollisuus voittaa tämä kisa”, Arrivabene vakuutti lehdistötilaisuudessa.

Mitä ensimmäisessä mutkassa sitten hänen näkemyksensä mukaan tapahtui?

”Sehän oli onnettomuus, ja onnettomuudet ovat osa kilpa-ajamista. Tietysti, kun siinä on kaksi omaa kuljettajaa osallisena osumassa toisiinsa, eihän se ole hyväksi.”

Vettel katsoi, että Red Bullin Daniil Kvjat tuli tilanteeseen liian aggressiivisesti. Arrivabene ei kuitenkaan lähtenyt syyttämään ketään.

”Sormella osoittelu johonkin suuntaan ei ole korrektia. Kyllä Kvjat ajoi omaa kisaansa, ja tuli kovaa reunakiveyksen viereen, mutta Sebastian ja Kimi olisivat kyllä tehneet ihan samoin vastaavassa tilanteessa”, Arrivabene arvioi.

”Tietysti kuljettaja haluaa puolustaa asemiaan, ja kun Sebastianin täytyi siirtyä, valitettavasti siinä oli sitten Kimi, ja autot osuivat toisiinsa. Näin voi kilpailussa käydä. Tämä ei ole monopolin pelaamista.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!