Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Atomu Tanakaa harmittaa vieläkin, ettei HJK voittanut viime vuonna mestaruutta: ”Haluan voittaa sen tällä kaudella”

Tämän kauden japanilainen aloitti kauden kolmella maalilla kolmessa ottelussa. Se oli osa hänen tavoitettaan olla entistä tehokkaampi.

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Veikkausliigakaudella 2015 Atomu Tanaka osallistui 47 prosenttiin HJK:n maaleista. Kausi 2016 on alkanut samalla tahdilla.
Veikkausliigakaudella 2015 Atomu Tanaka osallistui 47 prosenttiin HJK:n maaleista. Kausi 2016 on alkanut samalla tahdilla. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Syöttö on jalkapallon kielessä sanatonta viestintää. Hyvä syöttö kertoo kanssapelaajalle, pitääkö kääntyä pallon kanssa vai ei. Hyvät pelaajat tietävät jo hyvissä ajoin, mitä joukkuekaveri on sanomassa ja jatkavat toisen lausetta salamannopeasti.

HJK:n kymppipaikan pelaaja Atomu Tanaka, 28, haluaa tällä kaudella sanoa viimeisen sanan, jonka jälkeen yleisö ampaisee seisomaan ja huutamaan maalia.

”Minua harmittaa edelleen, että emme voittaneet mestaruutta. Haluan voittaa sen tällä kaudella. Minun pitää osallistua enemmän maalintekoon tällä kaudella ja yritänkin hakeutua enemmän maalipaikkoihin”, Tanaka kertoi tulkin välityksellä viime perjantaina.

Tanaka aloitti kahdella maalilla avausottelussa IFK Mariehamnia vastaan, teki maalin VPS:ää vastaan ja syötti maalin RoPSia vastaan.

Kolmen ottelun jälkeen hän on tehnyt jo lähes kolmasosan verran viime kauden tehoistaan (8+6). Tanakan mukaan kauden alku on ollut hänelle erinomainen, mikä johtuu paristakin asiasta.

”Tiedän jo, mitä odottaa Veikkausliigassa. Ymmärrän paremmin, millaista jalkapalloa joukkueen halutaan pelaavan. Minulla oli myös hyvä harjoituskausi, josta on apua”, Tanaka sanoi.

Hämmästyttävintä 167-senttisen hyökkääjän kauden alussa on ollut kaksi puskumaalia maalin edestä. HJK:n apuvalmentajan Vesa Vasaran mukaan Tanakan pääasiallinen tehtävä ei todellakaan ole tehdä maaleja keskityksistä.

”Kun ajoitukset ja syötöt osuvat kohdilleen, hän pystyy atleettisena pelaajana viimeistelemään sekä maassa että ilmassa”, Vasara kertoi.

Viime kausi sujui Tanakalta erittäin hyvin. Hän oli joukkueen toiseksi tehokkain pelaaja, hän laukoi eniten HJK:n pelaajista, laukoi eniten kohti maalia ja voitti kamppailuista keskimäärin lähes puolet ottelua kohden.

Tämän kauden alku lupaa vielä parempaa. Avausottelussa hän dominoi kentällä, voitti kaikki neljä pääpelikamppailuaan ja kaikki taklaustilanteet ja teki maalin molemmilla maalia kohti suuntautuneilla yrityksillään.

”Tottuminen olosuhteisiin helpottaa, mutta ei tietenkään selitä kaikkea. Hän on työteliäs suorittamaan kentällä. Varmasti voi tulla jaksoja, jolloin tulee onnistumisia ja maaleja enemmän”, Vesa Vasara kertoi.

Tanakan mukaan hänen pitää pelata tällä kaudella vielä paremmin kuin viime kaudella, jotta hänestä kiinnostuttaisiin kovemmissa liigoissa ja suuremmissa seuroissa.

”Sellainen tunne minulla on”, Tanaka sanoi.

Diplomaattisesti hän ei halua ottaa kantaa siihen, onko tämän kauden joukkue parempi kuin viime kauden HJK. Hän uskoo, että joukkueesta tulee koko ajan parempi.

”Joukkueellamme on kykyjä pallonhallintapeliin. Se vaikutelma minulle syntyi myös kauden kahdesta ensimmäisestä ottelusta. Rovaniemellä emme tosin onnistuneet siinä, mikä johtui RoPS:n kovasta prässistä ja vaikeasta kentästä”, Tanaka kertoi.

Viime kaudella Tanakan kommunikointi joukkueen kanssa oli vajavaista. Japanilaisen paras kaveri joukkueessa, Guy Moussi opetteli japania, mikä helpotti Tanakan viihtymistä.

”Englannin puhuminen on edelleen vaikeata minulle, mutta ymmärrän englantia paremmin kuin viime vuonna”, Tanaka sanoi.

Englannin kielen nyanssien hallintaa ei tarvita siihen, että hän on huomannut HJK:n joukkueen olevan varsin yhtenäinen tänä vuonna.

”Mielestäni päävalmentajamme Mika Lehkosuo on myös havainnut saman ja yrittää tehdä joukkueesta yhtenäisen.”

HJK–SJK Sonera-stadionilla tänään kello 18.30. ISTV ja Ruutu.fi näyttävät ottelun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!