Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liigafinaalit ovat lipputrokaajien kulta-aikaa: ”Toiminta on Suomessa hyvin marginaalista”

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
HIFK-fanit kannustivat omiaan ensimmäisessä finaalissa perjantaina Helsingissä.
HIFK-fanit kannustivat omiaan ensimmäisessä finaalissa perjantaina Helsingissä. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Jääkiekon Liiga huipentuu HIFK:n ja Tapparan välisiin finaaleihin, mutta moni fani on joutunut pettymään, kun lippuja ei ole ollutkaan saatavilla.

HIFK:n kaksi ensimmäistä finaaliottelua Tapparaa varattiin loppuun 20 minuutissa, ja Huuto.netissä lipuista pyydetään moninkertaista hintaa.

Näin siitä huolimatta, että lippuja myyvän Ticketmasterin (entinen Lippupalvelu) käyttöehdot kieltävät lippujen jälleenmyynnin.

Ticketmasterin markkinointijohtaja Sami Verno kertoo, että ammattimainen lippujen jälleenmyynti eli trokaaminen on Suomessa verrattain pientä toimintaa.

”Myymme lippuja yli kymmeneen tuhanteen tapahtumaan vuodessa, tämä ilmiö keskittyy muutamaan tiettyyn tapahtumaan kuten nyt jääkiekon finaaleihin ja kesällä muutamaan suosittuun festariin”, Verno sanoo.

Hän sanoo, että tilannetta seurataan tapahtumanjärjestäjien kanssa, ja ostorajoitteet ovat tehokkain keino puuttua myyntitilanteessa trokaamiseen.

HIFK:n kotiotteluissa oli kahdeksan lipun varaus- ja ostoraja, mutta Tapparan kotipeleissä lippuja pystyi ostamaan kerralla 20 kappaletta. Vernon mukaan palautetta lippujen loppumisesta tulee hyvin harvoin.

”Yksittäisten tapahtumien osalta tulee palautetta, mutta tämänkaltainen toiminta on Suomessa hyvin marginaalista.”

Netistä lippuja ostajia Verno muistuttaa vastuusta ja varoittaa ostamasta PDF-lippuja, koska ostajalla ei ole mitään takeita siitä, että lippua ei myydä myös jollekin toiselle.

”Näitä tapauksia tulee vuosittain muutama, että lipulla ei pääsekään sisään, koska joku muu on jo käyttänyt saman lipun”, Verno kertoo.

Huuto.netissä oli tiistaina myynnissä kymmeniä lippuja eri finaaleihin. Huuto.netin liiketoiminnasta vastaavan Sanoma Digitalin johtaja Heikki Lempinen kertoo, että ilmeisimpiä tapauksia seurataan aktiivisesti.

”Suomen laki ei kiellä myymästä tuotetta, johon henkilöllä on omistusoikeus. Valitettavasti lippujen edelleen myynti kalliimmalla hinnalla on näin ollen mahdollista. Mutta totta kai haluamme pitää trokaamisen minimissään”, Lempinen sanoo.

”Jos harjoittaa liiketoimintaa räikeästi, voimme sulkea käyttäjätunnuksia ja poistaa tuotteita myynnistä.”

Hän muistuttaa kuitenkin resurssien asettamista rajoituksista.

”Yritetään parhaan mukaan valvoa, mutta meillä 1,7 miljoonaa tuotetta myynnissä, joten yksityiskohtainen skriinaus on resurssien puolesta mahdotonta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?