Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tanaka laukoi Klubille voittomaalin SJK:sta – ”Pidimme motivaatiomme loppuun asti”

Urheilu
 
Veikkausliigan huippuhetket 18.4.2016
Veikkausliigan huippuhetket 18.4.2016

HJK 2–SJK 1

Mestarisuosikkien ensimmäisestä kohtaamisesta tuli lopulta mestaruuskamppailun arvoinen tiukka ottelu. Hallitseva mestari SJK näytti avauspuoliajalla ensin, miksi se voitti mestaruuden. Toisella puoliajalla oli HJK:n vuoro näyttää, miksi se on suurin suosikki mestariksi tällä kaudella.

Tappioasemassa HJK hyökkäsi kohti Klubipäätyä, jonka fanit valoivat lauluillaan taistelutahtoa joukkueeseen.

”Pidimme motivaatiomme toisella puoliajalla ja uskoimme voittoomme”, voittomaalin tekijä Atomu Tanaka kertoi ottelun jälkeen.

Vartti ennen varsinaisen peliajan päättymistä Tanaka näytti jälleen kerran olevansa korvaamaton pelaaja Klubille. Japanilainen teki kauden neljännen maalinsa ja HJK:n 2–1-johtomaalin riistämällä pallon SJK:lta hyökkäyspäässä ja laukomalla putoavan lehden SJK:n maalin takanurkkaan.

Viisi minuuttia aiemmin Tanaka oli hankkinut kulman, joka päätyi Medolle toiselle puolelle maalia. Medo ohitti puolustajan ja keskitti takatolpalle, josta Alfredo Morelos tasoitti 1–1:een. Maali oli kolumbialaishyökkääjälle kauden neljäs maali yhtä monessa ottelussa.

HJK:n kaksi maalia olivat osoitus siitä, että joukkueessa on yksilöitä, jotka pystyvät kääntämään otteluita. Medo, Morelos ja Tanaka olivat päätä muuta joukkuetta pidempiä.

”Kova peli SJK:ta vastaan taas kerran. Ei meidän paras ottelumme minun aikanani täällä. Hukkasimme paikkoja. Olimme kuitenkin tasaisesti vastustajaa parempia”, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo kertoi ottelun jälkeen.

Lehkosuon mukaan nousu tappioasemasta kertoi joukkueen vahvuudesta.

HJK-maalivahti Thomas Dähne teki avausjaksolla virhearvion, joka johti ottelun avausmaaliin. Dähne yritti nopeata heittoa, mutta SJK:n oikea laitapakki Jarkko Hurme katkoi syötön. Matti Klinga kuljetti pallon rangaistusalueelle ja syötti viimeisen syötön, josta Tuco siirsi vieraat 1–0-johtoon.

”Onnittelut HJK:lle voitosta. Tämä peli oli osoitus siitä tilanteesta, missä me olemme. Tylsytimme avausjaksolla HJK:n hyökkäyspelin, mutta emme olleet vielä 90 minuutin kunnossa. Pelimme kehittyy tästä. Nämä ovat pienen marginaalin pelejä”, SJK:n päävalmentaja Simo Valakari kertoi.

Jussi Nukari / LEHTIKUVA
HJK:n Atomu Tanaka (kesk.) laukoi kohti SJK-maalivahti Mihkel Aksalun vartioimaa maalia.
HJK:n Atomu Tanaka (kesk.) laukoi kohti SJK-maalivahti Mihkel Aksalun vartioimaa maalia.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!