Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mestari SJK:n pelipassigate täysin sen omaa syytä

Urheilu
 

Rahalla saa menestystä, mutta saisiko sillä järkeä? Veikkausliigan hallitseva mestari SJK töpeksi käsittämättömällä tavalla, kun se unohti hankkia pelipassit kuudelle vanhalle pelaajalleen kauden avausotteluun PS Kemi–SJK ja cupin otteluun. Sen lisäksi SJK:n joukkueen rekisteröinneistä vastaava henkilö munasi rekisteröidessään pelaajat peliin, sillä järjestelmässä näkyy selvästi, jos pelaajalla ei ole voimassaolevaa pelipassia.

Kaiken kaikkiaan uskomaton virhe etenkin, kun IFK Mariehamnille kävi vastaavanlainen tapaus kaudella 2014. Olisi voinut kuvitella, että SJK muistaisi, mitä virhettä ei kannata toistaa.

SJK:n kardinaalivirhe on kiusallinen seuralle itselleen, mutta samalla amatöörimäinen toiminta leimaa koko Veikkausliigaa ja kotimaista jalkapalloa. Miten tällainen virhe voi olla mahdollinen?

Palloliitto vastaa pelaajarekisteröintijärjestelmästä ja se voisi halutessaan estää pelaajan ilmoittamisen peliin, jos pelaajalla ei ole pelipassia. Tässä kohtaa Palloliitto on tullut tiettävästi vastaan seuroja, jotka haluavat pitää pelipassin hankkimisen mahdollisena viimeiseen mahdolliseen hetkeen asti.

Joka tapauksessa virhe on yksinomaan SJK:n syytä. Hallitseva mestari oli vielä maanantai-iltana tauolla kiinni kolmessa pisteessä HJK:ta vastaan, ja oli mahdollista, että pelin jälkeen sillä olisi ollut kuusi pistettä sarjassa. Palloliiton tiistaina julkistaman päätöksen jälkeen seuralla on nolla pistettä.

Ennakkotapausten perusteella asia tuskin muuttuu valituksenkaan jälkeen. Palloliitto teki jo varsin reilun kädenojennuksen pitämällä SJK:n Suomen cupin tuloksen voimassa. Siitä tosin PS Kemi voi valittaa tai VPS:kin, mikäli se haluaisi kohdata mieluummin PS Kemin cupissa.

Muissa liigaseuroissa nauretaan nyt todennäköisesti epäuskoisesti ja säälinsekaisesti SJK:lle. Niin taitaa tehdä myös jalkapalloa seuraava yleisö.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!