Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SJK syyttää sopasta teknistä virhettä, PS Kemi ei aio valittaa häviämästään Suomen cupin ottelusta

Urheilu
 
Timo Aalto
Hallitseva Suomen mestari on kolmen ottelun jälkeen pisteittä.
Hallitseva Suomen mestari on kolmen ottelun jälkeen pisteittä. Kuva: Timo Aalto

Äskettäin käynnistynyt jalkapallon Veikkausliiga sai surkuhupaisia piirteitä, kun hallitseva Suomen mestari SJK menettää voittonsa kauden avausottelustaan PS Kemiä vastaan.

Palloliiton selvityksen mukaan Seinäjoki peluutti kuutta pelioikeudetonta pelaajaa Veikkausliigan ottelussa ja yhtä pelioikeudetonta Suomen Cupin ottelussa, jonka SJK niin ikään pelasi PS Kemiä vastaan.

Liigaottelu merkitään Kemin 3–0-voitoksi. Kentällä SJK voitti ottelun 2–0.

Cupin ottelun tulos pysyy ennallaan. Siinä SJK voitti Kemin rangaistuspotkuilla 5–4.

”Kyseessä on inhimillinen virhe. Kukaan ei tee tällaista virhettä tahallaan”, Palloliiton kilpailutoiminnan päällikkö Petteri Lindblom sanoo.

SJK sanoo vastineessaan, että se on aloittanut mainittujen pelaajien rekisteröinnin, mutta järjestelmässä olevan virheen johdosta järjestelmästä sähköpostilla välitetty lasku ei ole mennyt perille.

SJK:n mielestä kyse on teknisestä häiriöstä, koska uusien pelaajien pelipassit ovat kunnossa, mutta viime vuoden pelaajien osalta ei.

SJK ei muuten kommentoi asiaa. Joukkue toivoo keskittymisrauhaa torstaina pelattavaan Suomen Cupin kuudennen kierroksen otteluun Vaasaa vastaan.

Lindblomin mukaan Palloliiton uusi Taso-järjestelmä on aukoton eikä siinä ole havaittu virheitä. Jos seura ei ole rekisteröinyt pelaajaa ajallaan, se näkyy järjestelmässä.

”Systeemi on aukoton”, Lindblom sanoo.

Palloliitto tarkisti kaikkien liigaseurojen pelaajarekisterit 12. huhtikuuta. PS Kemin ja SJK:n ottelu pelattiin kolme päivää aiemmin, 9. huhtikuuta.

”Muiden seurojen kohdalla asiat olivat kunnossa.”

Pelaajan rekisteröinti ei ainakaan ole kiinni rahasta tai ajasta. Rekisteröintimaksu on 45 euroa, ja sen voi tehdä vaikka viisi minuuttia ennen ottelun alkua.

Palloliitto sanoo, että pelipassittomien pelaajien lokitiedoista ilmenee, että heidän rekisteröintinsä ja pelipassin ostamisensa on aloitettu vasta sen jälkeen, kun seuralle oli kerrottu pelaajien pelipassittomuudesta.

Uusilla pelaajilla pelipassit oli hoidettu. Ilman sitä pelaaja ei ole voinut siirtyä seurasta toiseen.

Päätöksestä voi valittaa seitsemän päivän kuluessa, mutta ainakaan PS Kemi ei harkitse jatkotoimia hävityn Suomen Cupin ottelun takia.

”Ei valita, tyydymme tilanteeseen. Harmittaa SJK:n puolesta”, PS Kemin puheenjohtaja Antti Pasanen sanoo HS:lle.

Sen sijaan hän ihmettelee, kuinka virhe on ylipäätään voinut sattua. ”Eikö pelijärjestelmän pitäisi hälyttää, kun joukkueet antavat kokoonpanot erotuomarille? Systeemissä on vielä kehittämistä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?