Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joukkueet sittenkin EM-kisoihin – Golfliitto löysi säästökohteeksi muun muassa asustehankinnat

Urheilu
 
Katarina Sällylä / HS
Matilda Castrén on näillä näkymin Suomen naisten EM-joukkueen kantavia voimia. Yhdysvalloissa opiskeleva ja pelaava Castrén on amatöörien maailmanlistalla korkeimmalle (35:s) rankattu suomalainen.
Matilda Castrén on näillä näkymin Suomen naisten EM-joukkueen kantavia voimia. Yhdysvalloissa opiskeleva ja pelaava Castrén on amatöörien maailmanlistalla korkeimmalle (35:s) rankattu suomalainen. Kuva: Katarina Sällylä / HS

Suomen Golfliitto lähettää sittenkin joukkueet amatöörien EM-kisoihin.

Liitto löysi säästökohteita muualta, ja näin se perui lajipiireissä kohua ja laajaa ihmettelyä nostattaneen aikeensa olla lähettämättä joukkueita EM-kisoihin.

Liitto kertoi päätöksestään maanantaina verkkosivuillaan.

Liiton ns. sopeutetussa budjetissa vuodelle 2016 luki kilpa- ja huippu-urheilun kohdalla, että ”aikuisten joukkue-EM-kisoihin ei joukkuetta”.

Sopeutettu budjetti jouduttiin tekemään sen takia, että liitto joutui etsimään noin 300 000 euron säästöt kahden euron

jäsenmaksukorotuksen kaaduttua liiton valtuustossa.

”Kaikki liiton yksiköt joutuivat etsimään uusia säästökohteita. Kilpatoimintayksikkö teki tässä vaiheessa ehdollisen päätöksen miesten ja naisten joukkueiden lähettämättä jättämisestä EM-kisoihin, mikäli muita säästökohteita ei löydetä viimeiseen ilmoittautumispäivään (18.4.) mennessä”, toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi sanoi golf.fi-sivustolla.

Kahden kuuden hengen joukkueen ja yhden valmentajan matkat, majoitus ja ruokailut kisaviikon aikana on arvioitu 30 000 euron hintaisiksi.

Liiton huippu-urheilupäällikkö Janne Marvaila sanoi HS:lle neljä viikkoa sitten, että ”kaikkia vaihtoehtoja mietitään”, jotta joukkueet pääsisivät EM-kisoihin. Lopulta ratkaisu löytyi.

”Vastaavan suuruiset säästöt löytyivät asustehankinnoista, liiton pro-ryhmän leirityspäivistä ja tähän liittyen valmentajien matkakustannuksista”, Peltoniemi sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!