Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin finaali eteni: HIFK voitti kolmannen finaalin Tapparaa vastaan tennislukemin 6–0

Urheilu
 
HIFK jälleen johtoon kotihallissaan – Auvitu taiteilee upean esityön!!
HIFK jälleen johtoon kotihallissaan – Auvitu taiteilee upean esityön!!
Kolmannen finaalin avauserä sujui HIFK:n komennossa. Vahva painostus palkittiin erän puolivälin jälkeen, kun Arttu Luttinen oli unohdettu vapaaksi maalilla eikä kokenut kapteeni erehtynyt. Osumasta suuri kiitos kuuluu Yohann Auvitulle, jonka esityö maaliin oli loistava.
Fakta

Näin finaalit etenevät

 Ottelusarja on tilanteessa 2–1 HIFK:n hyväksi. HIFK voitti ensimmäisen ottelun 4–0, Tappara viime lauantaina 2–1 ja HIFK kolmannen finaalin 6–0.

 Neljäs loppuottelu pelataan Tampereella perjantaina 22. huhtikuuta ja viides Helsingissä 23.4.

 Jos ottelusarja venyy, kuudes ottelu on Tampereella tiistaina 26.4. ja mahdollinen seitsemäs Helsingissä perjantaina 29.4.

Jääkiekkoliigan kolmas finaali Helsingin jäähallissa päättyi HIFK:n ylivoimaiseen 6–0-voittoon. Ottelusarja on tilanteessa 2–1 HIFK:n hyväksi

Corey Elkins vei illan toisella maalillaan HIFK:n 4–0-johtoon nopean vastahyökkäyksen päätteeksi ajassa 52.10. Maali oli Elkinsin seitsemäs pudotuspeleissä.

Kun päätöserää oli viisi minuuttia jäljellä, teki Juuso Puustinen HIFK:n johtolukemiksi jo 5–0.

Robert Leino vei ajassa 57.13 HIFK:n 6–0-johtoon Puustisen ja Tomi Tuomiston syötöistä. Maali oli Leinon ensimmäinen pudotuspeleissä.

HIFK meni heti toisen erän alussa 2–0-johtoon, kun Corey Elkins laukoi Arttu Luttisen syötöstä kiekon Tomi Karhusen vartioimaan maaliin ajassa 21.03. Vain hetkeä aiemmin HIFK:n maalilla oli vaaratilanne, kun Kristian Kuusela yritti ujuttaa kiekkoa Ville Husson vartioimaan maaliin.

HIFK:n Juuso Puustinen sai kaksiminuuttisen korkeasta mailasta vain 43 sekuntia Elkinsin maalin jälkeen. HIFK selvitti illan toisen alivoimansa vahvalla pelillä.

Tapparan Henrik Haapala onnistui laukomaan ohi tyhjästä maalista, kun Ville Husso oli jään pinnassa. Husson maali pysyi koskemattomana kuin noiduttuna. Erän puolivälissä Husso oli torjunut seitsemän kertaa. Karhusella oli vain kolme torjuntaa toisen erän kymmenen ensimmäisen minuutin aikana.

Ajassa 31.15 Teemu Ramstedt jäi kyttäämään hyökkäysalueelle, kun hän sai siniviivalla Joonas Raskilta syötön. Ramstedt laukoi kiekon ohi Karhusen ja vei HIFK:n jo 3–0-johtoon.

Husso torjui toisessa erässä 12 kertaa ja Karhunen vain neljä kertaa.

HIFK aloitti kolmannen finaalin ryminällä, eikä päästänyt Tapparaa maalipaikoille. Kun erää oli jäljellä reilut kuusi minuuttia, Arttu Luttinen vei HIFK:n 1–0-johtoon. Maali oli Luttisen viides pudotuspeleissä.

Luttisen maaliin teki hyvän esityön Yohann Auvitu, joka kuskasi kiekon maalin kulmalle.

HIFK:n kultakypärä Teemu Ramstedtin ketju oli luonut ennen avausmaalia kotijoukkueen parhaat tilanteet Tapparan maalille. Avauserän puolivälissä HIFK pyöritti toista minuuttia peliä Tapparan päädyssä.

Tapparan vaaralliset tilanteet olivat vähissä. Erän puoliväliin mennessä Tappara oli saanut aikaiseksi vain kaksi laukausta.

Kun erää oli 7.38 jäljellä, HIFK:n Mika Partanen pääsi läpiajoon, mutta Tapparan maalivahti Karhunen koppasi kiekon tyylikkäästi hanskaansa.

Avausmaalinsa jälkeen HIFK tappoi kaksiminuuttisen jäähyn, jonka Siim Liivik sai poikittaisesta mailasta ajassa 14.24. Kotijoukkue pääsi pelaamaan ensimmäistä ylivoimaansa ajassa 16.19, mutta pudotuspeleissä loistavasti alivoimalla pelannut Tappara selvitti jälleen kerran alivoiman onnistuneesti.

HIFK voitti avauserässä laukaukset 15–8. HIFK:n Ville Husso torjui viisi kertaa, ja Tapparan Tomi Karhunen kahdeksan kertaa.

Kiekonmenetys käy kalliiksi Tapparalle: Ramstedt upottaa tylysti läpiajosta – jäikö tuomareilta paitsio viheltämättä?
Kiekonmenetys käy kalliiksi Tapparalle: Ramstedt upottaa tylysti läpiajosta – jäikö tuomareilta paitsio viheltämättä?
Myös toinen erä sujui Helsingissä kotijoukkueen tahdissa. Teemu Ramstedt lisäsi johdon jo kolmeen maaliin, kun kultakypärä pääsi karkaamaan läpiajoon. Hidastuskuvan perusteella tilanne vaikutti paitsiolta, mutta tuomaristo ei reagoinut tilanteeseen.
Nordiksella sattuu ja tapahtuu: Husso venyy loistotorjuntaan – HIFK rokottaa tylysti vastaiskusta!
Nordiksella sattuu ja tapahtuu: Husso venyy loistotorjuntaan – HIFK rokottaa tylysti vastaiskusta!
Tapparan Kristian Kuuselalla oli toisen erän alussa loistava paikka tasoittaa ottelu, mutta Ville Husso venyi hienoon torjuntaan. Kotijoukkue onnistui tuplaamaan johdon heti vastaiskusta, kun Jasse Ikonen ja Arttu Luttinen pelasivat kiekon Corey Elkinsille, jolla oli helppo työ laittaa pikkumusta verkkoon.
Sama kaava toistuu: Husso ryöstää Lajusen – HIFK ei erehdy vastaiskusta!
Sama kaava toistuu: Husso ryöstää Lajusen – HIFK ei erehdy vastaiskusta!
Tappara onnistui selvittämään päätöserän alivoiman ja pääsi yrittämään maalintekoa, mutta Ville Husso torjui tylysti Jani Lajusen paikan. HIFK iski jälleen nopeasti vastaan ja totutun tehokkaasti. Tällä kertaa Tomas Zaborsky teki esityön ja Corey Elkins pääsi tälläämään kiekon puolityhjään verkkoon.
Tapola antoi murskatappion jälkeen tunnustusta vastustajalle: "HIFK pelaa hyvin"
Tapparan ryöstöreissu Helsinkiin ei sujunut suunnitelmien mukaan, kun kotijoukkue nappasi voiton lukemin 6-0. Tamperelaisten käskijä Jussi Tapola oli ottelun jälkeen varsin kriittinen omiensa suhteen ja löysi paljon parannettavaa. Päävalmentaja antoi tunnustusta myös finaalivastustajalle.
Tylyä touhua: HIFK jatkaa murskajaisia päätöserässä – lähes jokainen veto uppoaa!
HIFK jatkoi dominointia viimeisessä erässäkin. Ensin Juuso Puustinen vei punapaidat jo viiden maalin johtoon Robert Leinon ja Lauri Taipaluksen esityöstä. Pari minuuttia myöhemmin oli vuorostaan Leinon vuoro onnistua, kun hyökkääjä viimeisteli pudotuspelien ensimmäisen osumansa.
Ville Husso on pistänyt Tapparan taskuunsa: Patrik Laine ja kumppanit aseettomia – katso kohokohdat tiistain huipputorjunnoista!
Ville Husso torjui tiistaina pudotuspelien neljännen nollapelinsä ja näin ollen sivuaa yhden kevään nollapeliennätystä. Tiistaina maalivahti venyi kiekon eteen 25 kertaa ja mukaan mahtui todellisia huipputorjuntoja. Husso on pitänyt maalinsa puhtaana kolme kertaa edellisestä neljästä ottelusta. Katso videolta Husson kohokohdat tiistailta!
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!