Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mestari SJK menetti kauden avauspisteensä

Palloliitto epäilee inhimillistä virhettä ja puolustaa omaa järjestelmäänsä

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
SJK hävisi maanantaina Helsingissä HJK:lle 1–2. Sotkut liittyvät otteluihin PS Kemiä vastaan.
SJK hävisi maanantaina Helsingissä HJK:lle 1–2. Sotkut liittyvät otteluihin PS Kemiä vastaan. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Äskettäin käynnistynyt jalkapallon Veikkausliiga sai surkuhupaisia piirteitä, kun hallitseva Suomen mestari SJK menettää voittonsa kauden avausottelustaan PS Kemiä vastaan.

Palloliiton selvityksen mukaan Seinäjoki peluutti kuutta pelioikeudetonta pelaajaa Veikkausliigan ottelussa ja yhtä pelioikeudetonta Suomen Cupin ottelussa, jonka SJK niin ikään pelasi PS Kemiä vastaan.

Liigaottelu merkitään Kemin 3–0-voitoksi. Kentällä SJK voitti 2–0. Cupin ottelun tulos pysyy ennallaan. Siinä SJK voitti Kemin rangaistuspotkuilla 5–4.

”Kyseessä on inhimillinen virhe. Kukaan ei tee tällaista virhettä tahallaan”, Palloliiton kilpailutoiminnan päällikkö Petteri Lindblom sanoo.

SJK sanoo vastineessaan, että se on aloittanut mainittujen pelaajien rekisteröinnin, mutta järjestelmässä olevan virheen takia sähköpostilla välitetty lasku ei ole mennyt perille.

SJK:n mielestä kyse on teknisestä häiriöstä, koska uusien pelaajien pelipassit ovat kunnossa, mutta viime vuoden pelaajien ei.

Seinäjoen Jalkapallokerhon pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Raimo Sarajärvi oli ällikällä lyöty.

”Ajattelin tietenkin, ettei se voi olla totta. Se oli ensimmäinen reaktio, koska meillä oli seurassa sitä varmisteltu. Ei se sitten ollut tarpeeksi varmisteltu”, Sarajärvi kertoi puhelimitse HS:lle.

Lindblomin mukaan Palloliiton uusi Taso-järjestelmä on aukoton, eikä siinä ole havaittu virheitä.

Palloliitto tarkisti kaikkien liigaseurojen pelaajarekisterit 12. huhtikuuta. PS Kemin ja SJK:n ottelu pelattiin kolme päivää aiemmin, 9. huhtikuuta.

”Muiden seurojen kohdalla asiat olivat kunnossa.”

Pelaajan rekisteröinti ei ainakaan ole kiinni rahasta tai ajasta. Rekisteröintimaksu on 45 euroa, ja sen voi tehdä vaikka viisi minuuttia ennen ottelun alkua.

Palloliitto sanoo, että pelipassittomien pelaajien lokitiedoista ilmenee, että heidän rekisteröintinsä ja pelipassin ostamisensa on aloitettu vasta sen jälkeen, kun seuralle oli kerrottu pelaajien pelipassittomuudesta.

Päätöksestä voi valittaa seitsemän päivän kuluessa, mutta ainakaan PS Kemi ei harkitse jatkotoimia hävityn Suomen Cupin ottelun takia.

”Tyydymme tilanteeseen. Harmittaa SJK:n puolesta”, PS Kemin puheenjohtaja Antti Pasanen sanoi puhelimitse HS:lle.

Sarajärvi ihmettelee, miten on mahdollista, että pelipassittomia pelaajia voi edes ilmoittaa peliin.

Miten asia käsitellään seurassa?

”Käsittelemme asiat normaalisti. Se on seuran sisäinen asia. Meidän kausi alkaa nyt.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?