Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK:n Ville Husso torjui kaikki Tapparan yritykset ja sai kehut Tapolalta hienosta pelistä

Laineella vaisut syntymäpäiväjuhlat – tappio ja kakku pannassa

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Patrik Laineen syntymäpäiväjuhlista tuli pannukakku Helsingin jäähallissa, kun HIFK murskasi Tapparan maalein 6–0.
Patrik Laineen syntymäpäiväjuhlista tuli pannukakku Helsingin jäähallissa, kun HIFK murskasi Tapparan maalein 6–0. Kuva: Vesa Koivunen

Helsingin IFK haki tiistaina 6–0-kotivoiton Tapparasta finaalisarjan kolmannessa ottelussa. Tapparan valmentaja Jussi Tapola totesi, että joukkue oli ensimmäisessä erässä alakynnessä, eikä peli lähtenyt kunnolla aukeamaan.

Miksi pelin alku on teille vaikea?

”Varmaan joku pieni käsijarru siinä on päällä, ja eri pelaajilla on eri syitä, miksi niin. Ei kentällä tarvitse olla kuin yksi pelaaja viisikosta, jolla flow ei ole päällä, ja tulee menetys hänelle ja taas katkeaa”, Tapola pohti.

”Se on asia, mikä meidän on saatava kuntoon. Koko viisikko, kaikki sylinterit pitää pystyä jauhamaan ja pelaamaan, että kentällä ei ole kahden kerroksen väkeä.”

HIFK:n Ville Husso torjui kaikki Tapparan yritykset ja sai kehut Tapolalta hienosta pelistä.

”Niistä hetkistä, kun olisi pitänyt lyödä kiekko verkkoon ja kääntää momentum, niin emme saaneet niistä sisään ja vastustaja teki pahaan paikkaan maalin”, Tapola harmitteli.

Tappara on käynyt nyt kaksi kertaa IFK:n vieraana finaaleissa, eikä joukkue ole onnistunut maalinteossa Helsingin jäähallissa vielä kertaakaan. Tapolan mukaan tärkeintä on hoitaa puolustaminen kuntoon.

”Meidän ensimmäinen ajatuksemme on se, että saamme kaikki irti koneesta ja puolustamisen sellaiseksi, että pystymme hyökkäämäänkin.”

Tapparan Patrik Laine vietti tiistaina 18-vuotissyntymäpäiviään. Selvä tappio ei ollut mieluinen lahja.

”Tietysti olisi ollut kivempi ollut voittaa, nämä nyt meni tässä näin. Katsotaan ensi vuonna sitten uudestaan”, Laine harmitteli.

Kakkukin oli pannassa.

”Joo, ei pelipäivänä mitään kakkuja syödä. Katsotaan huomenna sitten.”

Laine pohti sitä, että ylivoimaankin on joukkueen keksittävä jotain, jotta verkko alkaa heilua. Tappara pääsi pari kertaa ylivoimalle, mutta ilman tulosta.

”Pitää tehdä yksinkertaisia asioita: ampua enemmän, nopeita syöttöjä ja sitä kautta maalille paineita. Jos kaikki hautovat vuorollaan kiekkoa, niin eipä siitä maaleja saada.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!