Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Discovery hakee Suomessa lupaa kahdelle olympiakanavalle

Yhtiöllä on lähetysoikeudet neljiin Rion jälkeisiin kisoihin.

Urheilu
 
Pete Aarre-Ahtio
Rionkin jälkeen olympialaiset näkyvät maksuttomilta kanavilta, mutta vielä ei tiedetä, miltä.
Rionkin jälkeen olympialaiset näkyvät maksuttomilta kanavilta, mutta vielä ei tiedetä, miltä. Kuva: Pete Aarre-Ahtio

Discovery Corporate Services hakee Suomessa lupaa kahteen uuteen televisiokanavaan, joiden nimet hakemuksessa ovat Olympiakanava ja Olympiaurheilukanava. Hakemuksesta kertoi ensimmäisenä Markkinointi&mainonta-lehti.

Tämä voi tarkoittaa, että yhtiö valmistelee Rion jälkeisten olympiakisojen näyttämistä omilla, tarkoitukseen perustettavilla kanavillaan. Discovery sai viime kesänä Kansainväliseltä olympiakomitealta vuosien 2018–2024 olympiakisojen lähetysoikeudet koko Euroopassa.

Discoveryn tiedotuspäällikkö Eerika Roos sanoo, ettei yhtiö voi vielä kommentoida asiaa lainkaan.

Yhtiö voisi myydä maakohtaiset oikeudet myös eteenpäin, esimerkiksi Yleisradiolle, joka on perinteisesti lähettänyt olympialaiset. Rion kisat ensi kesänä näyttää vielä varmasti Yle.

Ylen tapahtumaurheilun ja urheiluoikeuksien päällikkö Robert Portman sanoo, että keskusteluja Discoveryn kanssa on käyty pitkin talvea, mutta sopimusta ei ole.

Sekä KOK että laki vaativat olympiakisojen näyttämistä vapaasti katsottavilla kanavilla. Discoveryn maksuttomia kanavia Suomessa ovat nyt TV5, Kutonen ja Frii. Myös Eurosport on Discoveryn omistama, mutta sen urheilukanavat ovat maksullisia.

Neljien olympialaisten lähetysoikeudet maksoivat Discoverylle 1,3 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut näyttämään ilmaisilla kanavilla 200 tuntia kesäkisoja ja sata tuntia talvikisoja.

Britanniassa Discovery on sopinut vapaasti katsottavien lähetysten siirtämisestä yleisradioyhtiö BBC:lle. Discovery esittää lisäksi ohjelmaa maksukanavillaan.

Discoveryn ja KOK:n sopimus kattaa Etelä-Korean talvikisat 2018, Tokion kesäkisat 2020 ja vuosien 2022 ja 2024 olympialaiset. Viestintävirasto jakaa nyt kanavia vuosille 2017–2027.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!