Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yle näyttää kahdet seuraavat olympialaiset vapailla kanavilla – paitsi jääkiekon

Urheilu
 
Antti Hämäläinen
Suomi voitti pronssia vuoden 2014 olympiajääkiekossa. Vuoden 2018 kisoja ei nähdä Ylen kanavilla.
Suomi voitti pronssia vuoden 2014 olympiajääkiekossa. Vuoden 2018 kisoja ei nähdä Ylen kanavilla. Kuva: Antti Hämäläinen

Yle ja Discovery ovat saaneet puoli vuotta kestäneet sopimusneuvottelut päätökseen, ja väännön seurauksena Yle näyttää kahdet seuraavat olympialaiset vapailla kanavilla.

”Tämä on vuoden iloisin ja tärkein uutinen Ylelle ja suomalaiselle penkkiurheilijalle. Kuin lottovoitto. Varmistamme sen, että vuosikymmenten perinne jatkuu Ylen kanavilla ja olympialaiset näkyvät vapaasti suomalaisille”, Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen riemuitsee Ylen sivuilla.

Vuoden 2018 Etelä-Korean Pyeongchangin kisoissa Yle saa näyttää kaiken paitsi jääkiekkoturnauksen. NHL-pelaajien osallistuminen kahden vuoden päästä käytäviin kisoihin on vielä auki, koska sopimusta pelaajien tulosta kisoihin ei ole tehty.

Vuoden 2020 Tokion kesäkisoissa Yle halusi varmistaa, että se saa lähetysoikeudet yleisurheiluun.

”Tämä on meille erittäin tärkeää, koska yleisurheilu on kesäkisojen suosituin laji”, Ylen pääneuvottelijana toiminut Robert Portman kommentoi.

”Alusta asti oli aivan selvää, että Discovery haluaa pitää osan tv-oikeuksista vain itsellään. Meillä on olemassa Suomessa lakiasetus siitä, että olympiaurheilu näkyy vapaasti jokaiselle suomalaiselle”, Pokkinen toteaa.

Sekä Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) että laki vaativat olympiakisojen näyttämistä vapaasti katsottavilla kanavilla. Discoveryn maksuttomia kanavia Suomessa ovat nyt TV5, Kutonen ja Frii. Myös Eurosport on Discoveryn omistama, mutta sen urheilukanavat ovat maksullisia.

Discoveryn ja KOK:n sopimus kattaa Etelä-Korean talvikisat 2018, Tokion kesäkisat 2020 ja vuosien 2022 ja 2024 olympialaiset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?