Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sundbergin vääntö ei riittänyt EM-judon mitaliotteluihin: ”Hyvä päivä, mutta vielä enemmänkin oli tarjolla”

Urheilu
 
Aliisa Piirla / Lehtikuva
Jaana Sundbergin EM-kisat päättyivät tuttuun seitsemänteen sijaan.
Jaana Sundbergin EM-kisat päättyivät tuttuun seitsemänteen sijaan. Kuva: Aliisa Piirla / Lehtikuva

Suomen ykkösnaisjudokan Jaana Sundbergin hyvin alkaneet judon EM-kilpailut päättyivät lopulta pettymykseen ja seitsemänteen tilaan torstaina.

Olympiakarsintaturnaukset ovat kevään aikana sujuneet häneltä nihkeästi, mutta EM-kisat eivät vielä ratkaisseet olympialaisiin pääsyä Sundbergin osalta suuntaan eikä toiseen. Karsintakisoja on vielä kaksi jäljellä.

52 kilon sarjassa otteleva Sundberg avasi päivän kahdella hienolla voitolla. Ensin hän kukisti belgialaisen vuoden 2004 olympiapronssimitalistin Ilse Heylenin varoituksilla (0–1) ja seuraavaksi neljänneksi rankatun saksalaisen kaksinkertaisen MM-mitalistin Mareen Krähin.

Kräh johti ottelua vielä viimeisellä minuutilla Sundbergin saatua kolme varoitusta. Suomalainen vei kuitenkin lopulta voiton korkealla uchimatalla ja ipponin arvoisella sidonnalla.

Kolmannessa ottelussa Sundberg hävisi Ranskan Priscilla Gnetolle varoituksilla (3–2). Gneto eteni lopulta finaaliin asti.

Keräilyjen ensimmäisellä kierroksella vastaan asettunut Venäjän 27-vuotias Julia Ryzhova oli tappiolla kahdella varoituksella, mutta hän sai heitettyä Sundbergin ensin waza-arin arvoisesti ja suomalaisen jahdattua tasoitusta tehtyä saman tempun uudelleen. Näin ottelu päättyi venäläisen voittoon ipponilla ajassa 3.38.

Suomen päävalmentaja Jaakko Saari oli lievästi pettynyt päivän antiin.

”Hyvä päivä, mutta vielä enemmänkin oli tarjolla”, Saari totesi.

”Jaana näytti välähdyksittäin palaavan omalle tasolleen.”

Sundberg on aiemmin yltänyt EM-kisoissa viidenneksi kolme kertaa (2005, 2009, 2011) ja seitsemänneksi kaksi kertaa (2008, 2012).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!