Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Voimistelijoiden menestys jatkui: Ekaterina Volkova hankki Suomelle toisen olympiapaikan voimistelusta

Urheilu
 
Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA
Ekaterina Volkova vanneohjelmassaan rytmisen voimistelun neliottelussa Espoossa 9. toukokuuta 2015.
Ekaterina Volkova vanneohjelmassaan rytmisen voimistelun neliottelussa Espoossa 9. toukokuuta 2015. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

Suomen voimistelussa eletään juuri nyt hienoja hetkiä. Viikon sisällä Suomen voimistelijat ovat hankkineet kaksi olympiapaikkaa Rion olympialaisiin. Perjantain vastaisena yönä Ekaterina Volkova voitti itselleen ja Suomelle olympiapaikan rytmisen voimistelun karsinnoista.

”Vaikea uskoa, että olympiapaikka on nyt minun. Tämä oli urani vaikein kilpailu tähän asti. Jännitti kauheasti ja kilpailu oli pidempi kuin yleensä, mutta taistelin loppuun asti”, Volkova kertoi voimisteluliiton tiedotteessa.

Volkova sijoittui karsinnoissa neljänneksi.

Viime viikonloppuna Suomi sai ensimmäisen olympiapaikan voimistelusta, kun kuusiottelija Oskar Kirmes voitti olympiapaikan miesten telinevoimistelusta.

Kahden olympiapaikan saavuttaminen on Suomen voimistelijoille kova juttu. Urheilumuseon tietopalvelun mukaan viimeksi 48 vuotta sitten Meksikon vuoden 1968 olympialaisissa Suomella oli enemmän voimistelijoita. Silloin Suomella oli yksi olympiapaikka, joka oli miesten telinevoimistelun joukkueella. Suomea edusti silloin kuusi miesvoimistelijaa. Joukkueen voimistelija Olli Laiho voitti henkilökohtaista hopeaa hevosella.

Heinäkuussa 19 vuotta täyttävä Volkova on laittanut lukio-opintonsa hyllylle ja keskittynyt täydellisesti olympiakarsintoihin Kisakallion urheiluopistossa.

”Olemme valmentajani Larisa Grjadunovan kanssa tehneet todella kovaa ja hyvää työtä. Paikka tuntuu todellakin ansaitulta”, Volkova sanoi.

Volkova edustaa voimistelu- ja urheiluseura Eliseä.

Rekolan Raikkaan Jouki Tikkanen sijoittui olympiakarsinnoissa 15. sijalle, eikä voittanut olympiapaikkaa.

Edellisen kerran Suomella on ollut edustaja olympialaisten rytmisessä voimistelussa, kun Heini Hautala osallistui Sydneyn olympialaisiin vuonna 2000. Rytmisessä voimistelussa on kilpailtu olympialaisissa vuodesta 1984.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?