Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sulkapalloilija Ville Lång yrittää olympialaisiin Tahitin uskomattomissa olosuhteissa: ”Kenttä kuin peilijää, halli kuin sauna”

Urheilu
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Ville Lång on maailmanrankingissa tällä hetkellä 76. tilalla
Ville Lång on maailmanrankingissa tällä hetkellä 76. tilalla Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Suomen yksinäinen sulkapallotähti Ville Lång tavoittelee paikkaa Rion olympialaisiin Tahitilla järjestettävässä karsintaturnauksessa. Kaikki ei kuitenkaan ole sujunut suunnitelmien mukaisesti.

Lång kertoo Facebook-sivuilleen kirjoittamassaan päivityksessä, kuinka olosuhteet ovat kaukana optimaalisesta, ja pelejä on jouduttu siirtämään.

”Istun hallilla. Kulutan aikaa. Juon vettä kuin janoinen hevonen jotten täysin kuivu hallin ollessa kuuma kuin huonosti lämpiävä sauna”, Lång kuvailee oloja.

Pahempaa oli kuitenkin luvassa, kun Lång alkoi valmistautua omaan otteluunsa.

”Huomaan kuitenkin että ottaessani hitaita ensimmäisiä askelia hallitusti meinaan välillä luisua sivuun,välillä lentää pyrstölleni. Kisan päätuomari tulee paikalle kysymään tilannetta. Sanon että kenttä on liukas kuin peilijää.”

Tuomari päätti siirtää ottelujen alkamisaikaa, mutta sade pitää ilmankosteuden korkealla, eikä pelaamisesta kosteuden liukastamilla kentillä tule mitään.

Pelaajat komennettiin takaisin hotellille, josta he palaavat illaksi kisapaikalle aikomuksenaan pelata edes osa päivän ohjelmaan merkityistä otteluista. Päätuomari ilmoittaa kuitenkin, ettei torstaina enää pelata.

”No sehän vasta saakin aikaan riemunkiljahduksia joukossamme. Sitten alkaakin samantien yleinen huutokilpailu miten jatkamme tästä”, Lång kertoo.

Lopulta päätös on se, että perjantaina pelataan kaksi ottelua ja lauantaina puolivälierä ja välierä.

”Asiassa on toki pieni mutta. Jos huomennakin sataa (sääennuste luvannut koko viikoksi sadetta) voi olla ettemme pysty huomennakaan pelaamaan. Kuulemma ratkaisua haetaan yrittämällä kuivata hallia yön aikana jollain superkuivurilla.”

”Joka tapauksessa, näin kauan piti tätä lajia minun pelata että näin tämänkin tapahtuvan:)”

Tekstin yhteyteen Lång on liittänyt kuvan hallista, jonka seinää on avattu ilmeisesti ilmanvaihdon parantamiseksi.

Lång joutui lähtemään Tahitille International Challenge -tason turnaukseen, koska hänen rankingpisteensä eivät riittäneet varmaan paikkaan olympialaisissa. Palkintopotissa on 17 500 dollaria, noin 15 500 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!