Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palloliiton pääsihteeri: Seurat välttivät riskin maineen menetyksestä kun eivät lähteneet Turkin-leirille

Marco Casagrande: ”Meillä on onneksi vahvaa yhteistyötä seurojen kanssa.”

Urheilu
 
Kaisa Sirén
RoPS:n jalkapalloilijat joutuivat kevättalvella tyytymään harjoitteluun Rovaniemellä ja harjoitusotteluun Virossa.
RoPS:n jalkapalloilijat joutuivat kevättalvella tyytymään harjoitteluun Rovaniemellä ja harjoitusotteluun Virossa. Kuva: Kaisa Sirén

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kertoo, ettei ole yllättynyt Veikkausliigaseurojen saamasta epäilyttävästä leiritystarjouksesta Turkissa. Casagranden mukaan liiton ja seurojen yhteistyöllä tapauksessa onnistuttiin välttämään potentiaalinen maineriski liigaseuroille.

Mitä ajattelit siitä, että Veikkausliigaseuroille tarjottiin ilmaisia ja epäilyttäviä turnausmatkoja Turkkiin?

”En ollut yllättynyt, valitettavan normaalia toimintaa. Erityisesti kansainvälisellä tasolla kaikenlaisia yrittäjiä on liikkeellä. Tässä vaiheessa on kuitenkin hyvä korostaa, että tutkimustemme perusteella ei voitu osoittaa varmuudella turnausjärjestäjän olevan liikkeellä vilpillisessä mielessä. Saamiemme tietojen mukaan varoitusvaloja kuitenkin vilkkui sen verran, että varotoimenpiteenä emme suositelleet seuroille turnaukseen osallistumista. Suosituksemme kerroimme kyseessä oleville seuroille sekä kaikille muillekin liigaseuroille”, Casagrande kertoo.

Millaista vahinkoa se olisi voinut tehdä liigaseuroille, jos he olisivat tietämättään osallistuneet otteluun, jossa on tulosmanipulaation riski?

”Siitä olisi voinut aiheutua potentiaalinen maineriski. Meillä on onneksi vahvaa yhteistyötä seurojen kanssa tällä saralla. Osittain myös historian tapahtumista johtuen valveutuneet seurajohtajat osaavat suhtautua asioihin oikealla vakavuudella, mikä on tehokasta ennaltaehkäisyä”, Casagrande sanoo.

Miten reagoit siihen, että turnausmatkojen tarjoajana oli Arto Vallila, joka on tehnyt töitä Palloliitolle?

”Kerroimme tietomme myös Arto Vallilalle, joka hänkin kysyi mielipidettämme asiasta.”

Miltä se näyttää, että Palloliitolle toimeksiantoja tekevä henkilö välittää epäilyttävän tarjouksen turnausmatkoja liigaseuroille?

”Tarkennan, että ostamme tiettyjä rajattuja palveluja Makra Oy:ltä, jota edustaa Arto Vallila. Makra Oy on monessa mukana. Vallila on vuosien saatossa toiminut Palloliiton käyttämänä asiantuntijana mediaoikeuksiin ja televisioasioihin liittyen. Tällä saralla teemme tällä hetkellä yhteistyötä. Hänen asiantuntemustaan on käytetty laajalti Suomen jalkapallossa, ja muun muassa useat liigaseurat ovat vuosien varrella käyttäneet hänen palvelujaan.”

”Tämä kyseessä ollut turnausasia käytiin läpi alkuvuodesta, ja uskon, että Vallila jatkossakin kysyy vähintään yhtä herkästi mielipidettämme ulkomailla järjestettävistä turnauksista. Kuten ennenkin, mietimme tarkasti, ketkä ovat ne tahot, joiden kanssa teemme yhteistyötä, missä yhteydessä ja missä laajuudessa”, Casagrande sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!