Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seagullsin Heinonen heitti kovia kolmosia – kotivoitot jatkuivat koripallon välierissä

Helsinkiläiset puolustivat Tampereen Pyrinnön kumoon.

Urheilu
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Seagullsin Terrence Watson (vas.) ja Timo Heinonen estivät Pyrinnön Essian Hendersonin (2. vas.) ja J'Nathan Bullockin hyökkäysen koripallon Korisliigan neljännessä välieräottelussa.
Seagullsin Terrence Watson (vas.) ja Timo Heinonen estivät Pyrinnön Essian Hendersonin (2. vas.) ja J'Nathan Bullockin hyökkäysen koripallon Korisliigan neljännessä välieräottelussa. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Seagulls 71

Pyrintö 61

Artikkeliin liittyvät

Voitot 2-2

Annetaan Tampereen Pyrinnön Antero Lehdon kertoa, mikä oli välieräottelun ratkaisuhetki Helsingin Seagullsia vastaan.

”Seagullsin Timo Heinonen heitti aika kovia kolmosia (viimeisellä neljänneksellä), jälleen kerran”, Pyrinnön takamies sanoi helsinkiläisten 71–61 voittoon päättyneestä ottelusta.

Heinonen oli vetänyt Kisahallin tiiviissä tunnelmassa ensimmäiset kolme kolmostaan ohi. Mutta kun ottelu alkoi vääjäämättömästi lähestyä ratkaisuhetkiään, Seagullsin laituri nakkasi kolme kolmosta runsaan kahden minuutin sisään koriin ja upotti myös molemmat vapaaheittonsa samassa rytäkässä.

Kun vielä Carl Lindbom avusti samoilla hetkillä omalla kolmosellaan, ottelu oli ratkaistu. Ero oli kasvanut vähäkorisessa ottelussa 14 pisteeseen.

”Kyllä olen odottanutkin, että heitto tippuu omalta kohdalta. Mutta hirveästi emme tee joukkueena koreja”, Heinonen sanoi. Kun vastakkain on kaksi erittäin hyvin puolustavaa joukkuetta ja pudotuspelit meneillään, koriluvut tahtovat pysyä pieninä.

Seagullsin voitto tiesi sitä, että välieräsarjan kotivoitot jatkuivat. Nyt ollaan tilanteessa 2–2, joten ainakin kaksi ottelua on vielä edessä.

Siitä eivät pahastu kummankaan joukkueen taloustirehtöörit eivätkä katsojat. Varsinkin perjantainen kamppailu oli tiukka, Pyrintö oli vielä viimeisellä neljänneksellä vain pisteen päässä.

Ottelut ovat olleet tiukkaa pudotuspelikorista, joissa kolmessa ensimmäisessä ottelussa kotijoukkue on dominoinut tapahtumia.

Kotijoukkueet ovat ylipäätänsäkin jyränneet Korisliigan puolivälieristä asti, vain 3 kertaa on vierasjoukkue voittanut 26 käydyssä ottelusta.

Perjantaina Pyrintö pääsi tässä välieräsarjassa lähimmäksi voittoa vieraskentällä, mutta se ei riittänyt.

Seagulls puolusti astetta tai ehkä kahtakin aggressiivisemminm kuin edellisessä ottelussa, eikä esimerkiksi keskiviikkona Tampereella 15 pistettä tehnyt Damon Williams tehnyt perjantaina kuin 9 pistettä.

Siinäkin Heinonen oli isossa roolissa. Hän puolusti Williamsia tiukasti, ja sai myös hyvin apua Terrence Watsonilta, Antti Niskaselta ja Carl Lindbomilta.

”On ollut haastavaa ja mielenkiintoista puolustaa Damonia vastaan, mikäs sen parempaa”, Heinonen sanoi.

Eilen Heinosen loppusaldo oli 15 pistettä. Watson teki tupla-tuplan: 19 pistettä ja 12 levypalloa. Seagullsin takamies James Sinclair oli myös mainiolla pelituulella. Tilastoriveiltä löytyvät merkinnät 14 pistettä ja 9 levypalloa. Seagullsin pelintekijä Antto Nikkarinen upotti 12 pistettä ja antoi 6 mainiota syöttöä.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat sunnuntaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!