Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Zaborsky pelikiellossa – miten se vaikuttaa IFK:n otteisiin?

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Tomas Zaborskyn tehot ovat jääneet viime aikoina vaatimattomiksi.
Tomas Zaborskyn tehot ovat jääneet viime aikoina vaatimattomiksi. Kuva: Vesa Koivunen

Perjantaisen Tapparan ja HIFK:n välisen jääkiekkofinaalin seurauksena IFK:n hyökkääjä Tomas Zaborsky sai yhden ottelun pelikiellon huitaistuaan mailallaan Tapparan Jukka Peltolaa silmään.

Peltola on poissa Tapparan kokoonpanosta ja kenties koko loppukauden. Zaborsky huilaa viidennen ottelun, joka pelataan Helsingissä.

IFK:lle menetys on melko vähäinen, vaikka Zaborsky pelaa ykkösketjussa. Hänen tehonsa ja esityksensä ovat jääneet niin vaatimattomiksi, ettei joukkueeseen tullut suurta lovea.

Silmävamma lohkaisi Tapparalta kapteenin. Peltola ei ole kaukalon kovin pistenikkari, mutta arvokas yleishyökkääjä ja alivoimapelaaja.

Yhden ottelun ennakkovertailussa Tapparan menetys tuntuu suuremmalta.

Zaborskyn mailan heilahdus toi pelikiellon ja ehkä vakavan vamman Peltolalle. Silti jokainen tilanteen nähnyt huomasi tilanteen vahingoksi. Nyt tuli vahingolle kova hinta ja varsinkin Tapparalle.

IFK:n ykköskentässä Juuso Puustinen ottaa Zaborskyn paikan Teemu Ramstedtin ja Joonas Raskin rinnalla. Tomi Tuomisto nousi kakkoseen, jossa pelaavat Mika Partanen ja Roope Hintz keskellä.

Puustinen voi tuoda suoraviivaisuutta ja tehokkuutta IFK:n ykköseen. Lisäksi se tuo voimaa kulmakamppailuihin. Zaborsky on hyvä ratkaisija mutta on pysynyt toistaiseksi liian piilossa. Puustinen voi nousta eri lailla esille.

Peltolan on ollut Tapparan kakkosketjun kantava voima. Arttu Ilomäki ottaa hänen paikkansa Jan-Mikael Järvisen ja Henrik Haapalan rinnalla.

HIFK vastaan Tappara pelataan jäähallissa kello 17. Nelonen Pro2 ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!