Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Leijonan pennuille” turnausvoitto MM-kisojen kultahallissa – myös Patrik Laine ja Jesse Puljujärvi pelasivat aikoinaan tässä ikäluokassa

Urheilu
 

Suomen Select-joukkue eli vuonna 2002 syntyneiden poikien epävirallinen maajoukkue voitti kansainvälisen turnauksen Bratislavassa.

Suomi kukisti turnauksen loppuottelussa Pohjois-Amerikasta tulleen yhdistelmäjoukkueen, West Coast Selectin maalein 5–2. Ottelu pelattiin samassa Bratislavan jäähallissa, jossa Leijonat valtasi MM-kultaa 2011.

Oulun Kärppien Kasper Puutio teki Suomen kolmannen ja neljännen maalin ja ratkaisi tiukan ottelun. Lauantaina aamupäivällä Suomen Select-joukkue kukisti Ruotsin vastaavan ryhmän 2–1.

Select-toiminta on erittäin yleistä Pohjois-Amerikassa, mutta Suomessa se ei vielä kuulu viralliseen maajoukkuetoimintaan, kun pelaajat ovat korkeintaan 14-vuotiaita.

Uransa alkuvaiheessa nykyiset nuorisotähdet Patrik Laine, Jesse Puljujärvi, Kasperi Kapanen ja Kasper Björkvist ovat pelanneet Select-joukkueessa. Heidän ikäluokkansa saavutti kakkostilan vastaavassa turnauksessa. Nyt he ovat kaikki tuoreita 20-vuotiaiden maailmanmestareita.

Periaatteena on, että joukkueeseen kootaan tämän ikäluokan parhaat pelaajat ympäri Suomea, mutta pelaajien vanhemmat maksavat lastensa matkat, kun joukkue on omalla tavallaan epävirallinen maajoukkue.

Nuorten suomalaislupausten ottelua Bratislavassa oli seuraamassa vajaat tuhat katsojaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?