Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tapparan Tapola kyseenalaisesta voittomaalista: Toivottavasti tuomarit eivät hyvitä virhettä IFK:lle seuraavassa pelissä

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Jere Karjalainen laukoi viidennen finaalin voittomaalin.
Jere Karjalainen laukoi viidennen finaalin voittomaalin. Kuva: Vesa Koivunen

Tapparan Jere Karjalaisen voittomaali kuumensi tunteet viidennessä liigafinaalissa Helsingissä lauantaina. Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola ei nähnyt tilannetta.

Karjalainen viimeisteli 2–1-voittomaalin läpiajosta, kun peliä oli reilut viisi minuuttia jäljellä. Kyseenalaiseksi tilanteen teki se, että Tapparalla oli hetken aikaa kuusi kenttäpelaajaa jäällä ennen maalia.

”En sitä tilannetta nähnyt, mutta yleisö ja IFK protestoivat niin voimakkaasti, etteivät he varmaan tyhjästä sitä tehneet”, Tapola kommentoi.

Tilanteesta olisi kuulunut tuomita rangaistus, mutta toisaalta IFK:n pelaajat lopettivat pelaamisen hetkeksi kesken. Sen vuoksi Karjalainen karkasi läpiajoon.

”Jäin vähän kellumaan sinne taakse ja huomasin, että nyt olisi ehkä paikka päästä läpi. Kiekko tuli aika hyvin vauhtiin, eikä pakki ehtinyt mukaan. Tsägälaukaus oli kyllä, mutta sisään meni”, Karjalainen sanoi voittomaalista.

Tuomarivirhettä Karjalainen kommentoi lyhytsanaisesti.

”En osaa sanoa, mitä siellä toisessa päässä tapahtui.”

IFK:n päävalmentaja Antti Törmänen menetti maalin jälkeen malttinsa ja heitti juomapullon jäälle. Se jäi tuomareilta huomaamatta, kun IFK-pelaajat hakivat pullon takaisin vaihtoaitioon.

Vaihtoaitiosta ei saisi viskoa tavaraa jäälle, mutta Tappara-penkki jätti tällä kertaa tilanteessa protestoimatta.

”Kyllä se varmaan ottelun jälkeen huomioidaan”, Tapola totesi.

Tavaraa lensi jäälle myös katsomosta, kun turhautuneet IFK-kannattajat tyhjensivät taskuistaan pikkukolikoita ja muuta sälää. Tapola ja Tappara-pelaajat yrittivät rauhoittaa faneja.

”Eihän siinä tilanteessa enää mitään tapahdu. Annetaan pelaajien pelata, turha sitä ottelua on siinä vaiheessa keskeyttää”, Tapola sanoi.

Ottelu ratkesi ikävällä tavalla. Hieno ja tasainen peli olisi ansainnut toisenlaisen lopun.

”Ymmärrän, että IFK:ta harmittaa. Nyt mitataan erotuomaritoiminnan sietokykyä, ettei tämä maksa seuraava pelissä mitään hyvityksiä.”

Tapola ei pelkää, että tuomarit hyvittäisivät tapahtuneen tiistain ottelussa, mutta muistuttaa, että sellainen on inhimillistä. Hänen mukaansa nyt täytyy jatkaa vain puhtaalta pöydältä.

”Emme mekään puhuneet siitä edellisen ottelun kolmannesta maalista mitään. Samanlaisia juttuja tapahtuu näissä peleissä”, Tapola viittasi IFK:n Teemu Ramstedtin paitsiomaaliin finaalisarjan kolmannessa ottelussa.

Finaalisarja jatkuu tiistaina Tampereella. Tapparalla on mahdollisuus juhlia mestaruutta kotiyleisön edessä.

”Mikäs sen hienompaa olisi, mutta siihen on vielä matkaa. Tarvitaan pirun kova Tappara siihen peliin, että se onnistuu”, laitahyökkääjä Karjalainen sanoi.

Finaaleissa pelattiin perjantaina ja lauantaina peräkkäiset pelit, mutta nyt luvassa on kaksi välipäivää.

Sarjan epätasaista ottelutahtia ihmeteltiin jo ennen ensimmäistä peliä. Karjalainen ilmoittautui tasaisempaa rytmiä kannattavien joukkoon.

”Nyt taas pari päivää istuskellaan, ihmetellään ja odotellaan.”

Hän tosin kertoi saavansa ajatuksensa helposti irti jääkiekosta, joten pelipäivällä ei sinänsä ole väliä.

”Voihan se olla, että joku ehtii aika monta kertaa pelaamaan kuudennen pelin läpi tuossa kahden päivän aikana.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!