Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK-kapteeni Luttinen sanoi asiat suoraan: ”Karmea kämmi tällaiseen paikkaan. Liiga ei halua hirveästi meidän voittavan”

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Vesa Koivunen
HIFK:n kapteeni Arttu Luttinen kävi keskustelemassa päätuomari Jari Levosen kanssa.
HIFK:n kapteeni Arttu Luttinen kävi keskustelemassa päätuomari Jari Levosen kanssa. Kuva: Vesa Koivunen

Tuomaritoiminta ja kurinpito ovat nousseet Liigan finaalisarjassa huomion keskipisteeksi. Lauantaina puhutti Tapparan vaihtovirhe, josta olisi pitänyt tuomita rangaistus ennen voittomaalia.

Tappara voitti ottelun Jere Karjalaisen osumalla 2–1 ja johtaa ottelusarjaa voitoin 3–2. Helsingin jäähallissa pelattu viides finaali jätti sarjaan ikävän sivumaun.

”Pieniin asioihin ratkesi ja tänään ratkesi tuomarivirheeseen. Me ei saada sitä enää takaisin”, HIFK-kapteeni Arttu Luttinen sanoi.

”Päivänselvä virhe. Karmea kämmi tällaiseen paikkaan. Ei saisi tällaisissa peleissä ikinä tulla”, Luttinen sanoi ja toimi IFK:n puhemiehenä.

Tuomaritarkkailija Rami Savolaisella oli vientiä ottelun jälkeen. Savolaiselta haluttiin selitys, miksi kuudella kenttäpelaajalla pelannut Tappara ei saanut rangaistusta.

”Tilanne on äärettömän valitettava. Sääntökirjan mukaan, joo, siinä oli väärä vaihto”, Savolainen totesi.

”Mäntylä [Tuukka] törmäsi toiseen päätuomariin [Stefan] Fonseliukseen, ja kaatui sinne laitaan. Muussa tapauksessa tilanne olisi ollut aivan normaali vaihto. Kumpikaan Tapparan pelaaja, jotka olivat maaliin osallisena, eivät olleet osallisena tähän väärään vaihtoon”, Savolainen selitti.

IFK-leirille tämä perustelu tuskin riittää. Virhe on tosin tapahtunut ja katseet kannattaa kääntää melko nopeasti tiistain kuudenteen peliin.

Lauantain ottelun päätyttyä esimerkiksi Luttisen tunteet olivat vielä ymmärrettävästi pinnassa.

”Liiga ei halua hirveästi meidän voittavan. Sen näkee tuosta kurinpidosta”, Luttinen sanoi.

”Ei mene ihan tasan tietyllä tapaa. Meillä on samalla lailla silmä muurautunut umpeen. Siitä ei tullut edes jäähyä. Huudeltiin [tuomarit] vain, että menkää pois”, Luttinen sanoi.

”Tämä nyt nähtiin, ettei voi tuon puhtaammin tuomari enää peliä kääntää”, Luttinen sanoi, mutta ei meuhkannut.

Luttinen viittasi silmän loukkaantumisessa Tampereella pelattuun neljänteen otteluun, jossa IFK-hyökkääjä Tomas Zaborsky sai huitomisesta rangaistuksen, joka muutettiin kurinpitokäsittelyssä yhden ottelun pelikielloksi.

Sen sijaan Tappara-puolustaja Tuukka Mäntylän taklaus, joka kohdistui IFK:n Siim Liivikin päähän, ei edennyt kurinpitokäsittelyyn.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!