Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mikko Ilonen hipoi kauden parastaan, vaikka koville otti: ”Olo tuntui kauhealta”

Urheilu
 
Paul Lakatos / Lehtikuva
Kaksi vuotta sitten Mikko Ilonen sijoittui Shenzenissä pelatussa China Openissa kahdeksanneksi.
Kaksi vuotta sitten Mikko Ilonen sijoittui Shenzenissä pelatussa China Openissa kahdeksanneksi. Kuva: Paul Lakatos / Lehtikuva

Väsymys painoi pahasti Mikko Ilosta, kun lahtelainen ehti nipin napin sunnuntaina ennen pimeän tuloa saada urakkansa päätökseen golfin Euroopan-kiertueeseen kuuluvassa Shenzhen Internationalissa Kiinassa.

”Päätöspäivänä olo tuntui kauhealta, oli voimaton olo kropassa. Jouduin rutistamaan jokaista lyöntiä. Melkein toivoin, että ukkostauko olisi siirtänyt loppureikäni maanantaille”, Ilonen sanoi tiedotteessa.

Päätöskierroksella Ilonen (72-70-68-70/–8) jatkoi nousuaan tuloslistalla ja päätyi 13:nneksi. Sijoitus saattaa hieman muuttua maanantaina, kun kärkimiehet pelaavat kierroksensa loppuun.

Aiempien päivien tapaan myös sunnuntaina ukkostauko viivästytti kisan etenemistä.

Joka tapauksessa sijoitus on yksi Ilosen parhaita tällä kaudella. Paras noteeraus on 12. sija Malesian kilpailussa helmikuussa.

Vaikka top-10-sijoituksia ei vielä ole tullut, Ilonen on kolkutellut kärjen kannoilla hyvin tiiviisti.

”Kärkeen nouseminen on jäänyt pienestä kiinni. Pelillisesti paketti on hyvässä kunnossa. Shenzhenissä pelasin pari oikein hyvää kierrosta. Kahdella ensimmäisellä en vain onnistunut tekemään tulosta, lähipeli oli hampaatonta. Se vei mahdollisuudet.”

Tästä viikosta Ilonen ansaitsee 35 000–38 000 euroa riippuen lopullisesta sijoituksesta.

Maanantaina Ilosella on vuorossa matkustus- ja lepopäivä. Valmistautuminen Pekingin kilpailuun käynnistyy tiistaina. Hän on sijoittunut China Openissa kolmesti kymmenen joukkoon (neljäs, toinen, kahdeksas).

Tasaista työtä tehnyt Mikko Korhonen (71-70-70-72/–5) jakoi 25. sijaa.

”Olen ihan tyytyväinen. Eka kisa kuukauteen, ja heti pääsin hyvin mukaan. Löin tänään yhden pallon outiin kuutosella, johon tein sitten tuplan. Harmittava lipsahdus, kun kierroksen alku oli hyvä”, Korhonen sanoi tiedotteessa.

Sen sijaan kisan epäonnistuneesti aloittaneen Roope Kakon (76-68-68-75/–1) vauhti hiipui vahvojen toisen ja kolmannen kierroksen jälkeen. Espoolainen päätyi jakamaan 45. sijaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?