Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liukkonen alitti kuudennen kerran Rion A-rajan: ”Kokeilin enemmän vetopituuden avulla”

Urheilu
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Ari-Pekka Liukkonen lyhyen radan SM-kisoissa Espoossa viime syksynä.
Ari-Pekka Liukkonen lyhyen radan SM-kisoissa Espoossa viime syksynä. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Rion olympialaisiin hyvissä ajoin valittu Ari-Pekka Liukkonen hurjasteli päämatkansa 50 metrin vapaan huippuvauhtia sunnuntaina Tampereen gp-uinneissa.

Jyväskyläläinen kellotti finaalin voittoajan 22,04. Se oli Liukkoselta jo kuudes Rion A-rajan (22,27) alitus näyttöajan sisällä ja hänen kaikkien aikojen kolmanneksi paras noteerauksensa.

Kesän 2014 SE-ajastaan Liukkonen jäi vain 0,11 sekuntia.

”Tosi hyvä uinti. Tähän asti ollaan keskitytty uintiin kierrosten kautta, ja nyt kokeilin enemmän vetopituuden avulla. Toimi tosi hyvin, ja viestissä vielä paremmin. Se oli suhteessa kovempi kuin henkilökohtaisen tulos”, Liukkonen sanoi tiedotteessa.

Liukkonen ui 50 metrin vapaan myös Cetus Espoon 4x50 metrin sekauintiviestin ankkuriosuudella. Espoolaiset pokkasivat voiton ajalla 1.41,52 ja Liukkonen kiiti osuutensa lentävällä lähdöllä todella hurjaa vauhtia 21,19.

Jenna Laukkanen voitti koko kolmen osakilpailun gp-sarjan reilulla erolla ennen Mimosa Jallowia ja Laura Lajusta. Sunnuntaina Tampereella Laukkanen vei 50 ja 200 metrin rintauintien voitot rutiinituloksin ja oli vielä kakkonen 100 metrin vapaassa.

”Kyllä tätä juuri haettiinkin. Näissä gp-kisoissa tärkeintä oli pisteiden kerääminen, ei niinkään ajat. Tällä hetkellä on melkoinen jumi päällä, mutta toukokuun EM-uinteihin sitten herkistellään kuntoa esiin”, Laukkanen tiivisti.

Sotkamolainen pokkasi Tampereelta yhteensä 2 250 euroa palkintorahoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?