Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pyrintö näytti taas selkäänsä Seagullsille

Loppuottelupaikka on tamperelaisten ulottuvilla tiistaina Helsingissä

Urheilu
 
Antero Lehto
Reijo Hietanen
Seagullsin Terrence Watson (oik.) oli joukkueensa toiseksi paras pistemies. Pyrinnön Petteri Heinonen tarjosi haastetta.
Seagullsin Terrence Watson (oik.) oli joukkueensa toiseksi paras pistemies. Pyrinnön Petteri Heinonen tarjosi haastetta. Kuva: Reijo Hietanen
Pyrintö-Seagulls 72-54Voitot 3-2

Tampere. Koville ottaa kotitaian murtaminen. Helsingin Seagulls pelasi parhaan pelinsä Tampereella Pyrintöä vastaan, mutta taas oli kotijoukkue parempi, tällä kertaa 18 pisteellä.

Välieräsarja nytkähti viidennen kotivoiton ansiosta Pyrinnön eduksi 3–2. Joukkueet kohtaavat tiistaina Helsingissä, ja silloin tamperelaisilla on mahdollisuus ottaa loppuottelupaikka.

Seagullsin Carl Lindbom oli edellisen Tampereen visiitin tapaan joukkueensa paras pistemies.

Hän manasi joukkueensa pallonmenetyksiä, jotka tilastopaperissa olivat tasan 13–13, mutta Seagullsille niitä sattui ottelun ratkaisuhetkillä.

”Ja meidän pitää voittaa enemmän levypallotaisteluja”, kovassa puristuksessa 16 pistettä tehnyt Lindbom sanoi.

Pyrintö voitti levypallot 37–30. Kotijoukkue oli muutenkin astetta ahnaampi Pyynikin metelissä. Joukkue hallitsi ottelua alkuminuuteilta lähtien, mutta edellisistä vierasotteluista poiketen Seagulls roikkui mukana vielä neljännessä erässä.

Helsinkiläiset pääsivät viiden pisteen päähän, kun ottelua oli jäljellä enää kuusi ja puoli minuuttia. Sen jälkeen Pyrinnön Ricky Minard teki nopeassa tahdissa viisi pistettä ja ratkaisi ottelun. Minardin pistesaldo oli koko ottelun paras: 25.

Seagulls pelaa kapeammalla materiaalilla kuin Pyrintö, mutta ainakaan vielä se ei näy kentällä.

”Meillä on kovakuntoisia kavereita joukkueessa, en ole huolissani tilanteesta”, Lindbom sanoi.

Toistaiseksi Seagulls on aina toipunut välieräsarjan vierastappioista loistovireeseen omaan kotisaliinsa. Tampereella joukkue on kokeillut hetkellisesti paikkapuolustusta, joka on saanut Pyrinnön pieniin vaikeuksiin.

Pyrinnöllä on helsinkiläisiä enemmän kokoa, ja paikalla Seagulls pystyy sumputtamaan korinalustaa.

Lindbom uskoo kuitenkin edelleen miesvartiointiin.

”Olemme voittaneet miespuolustuksella Pyrinnön kotona, meidän täytyy vain tehdä se myös täällä”, Lindbom sanoi.

Pyrinnön ongelmana on ollut löytää korisukka Helsingissä. Joukkue on heittänyt aivan eri prosenteilla kotonaan kuin Helsingissä. Esimerkiksi viime ottelussa Kisahallissa Pyrinnön heittoprosentit olivat kakkosissa 39 ja kolmosissa 25. Nyt Tampereella kakkosprosentit olivat 54 ja kolmosprosentit 44.

”Varmasti siinä vaikuttaa tuttu ympäristö ja sitten myös kotiyleisön tuoma energia”, Pyrinnön kahdeksan pistettä tehnyt takamies sanoi.

Pyrintö oli hieman muuttanut hyökkäystään. Pyrinnön Damon Williams esimerkiksi yritti Helsingissä puskea koreja väkisin sisään. Kahden pisteen heitot olivat hänellä perjantaina 2/13. Nyt Williams ei yrittänyt pakottaa koreja, vaan teki taitavasti 15 pistettä.

Seagullsin Terrence Watson oli joukkueensa toiseksi paras pistemies. Hän teki 11 pistettä ja otti 5 levypalloa. Antto Nikkarinen antoi hyvin viisi syöttöä, mutta ei osunut kaukaa. Esimerkiksi vain yksi kolmonen upposi seitsemästä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?