Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Kultaa tulee, jo ekassa palaverissa tiedettiin”

Urheilu
 
Minas Panagiotakis / IIHF
Pikkuleijonien päävalmentaja Jussi Ahokas ja Jesse Puljujärvi juhlivat mestaruutta Yhdysvaltain Grand Forksissa pelatun finaalin jälkeen.
Pikkuleijonien päävalmentaja Jussi Ahokas ja Jesse Puljujärvi juhlivat mestaruutta Yhdysvaltain Grand Forksissa pelatun finaalin jälkeen. Kuva: Minas Panagiotakis / IIHF

Pikkuleijonien päävalmentaja Jussi Ahokas myönsi yllättyneensä tavasta, jolla Ruotsi kaatui MM-finaalissa. Suomi juhli MM-kultaa 6–1-voiton jälkeen.

”En osannut odottaa noin selvää peliä. Ensimmäinen erä oli aika tyly, eikä Ruotsi enää noussut 0–3:sta”, Ahokas kertoi HS:lle puhelimitse.

”Hallitsimme viisikkotasolla koko peliä, eikä meillä ollut hädän päivää. Todella kypsä suoritus tuon ikäisiltä pojilta.”

Ahokas antoi kunnian mestaruudesta pelaajille, jotka nousivat yksi toisensa jälkeen ratkomaan otteluita. Puolivälierässä Venäjää vastaan Suomen tähti oli hattutempun viimeistellyt Eeli Tolvanen.

Välierän Yhdysvaltoja vastaan ratkaisi kaksi maalia tehnyt Aapeli Räsänen. Finaalissa Jesse Puljujärvi iski hattutempun ja Janne Kuokkanen syötti kolme maalia. Lisäksi kiitosta sai läpi turnauksen varmasti pelannut puolustus sekä maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen.

Pelkillä hyvillä pelaajilla ei kuitenkaan mestaruuteen asti yleensä ylletä, jos pelitapa ei toimi.

”Viisikon rakenne oli kunnossa, eli puolustettiin ja hyökättiin yhdessä. Koko joukkue sitoutui pelitapaan, ja juuri viisikkopelaamisella kaatui välierässä USA”, Ahokas tiivisti.

Hän kehui joukkueen yhtenäisyyttä, sitoutuneisuutta ja työmoraalia.

”Tiedettiin jo kolme vuotta sitten ekassa palaverissa, että tämä joukkue voittaa maailmanmestaruuden. Paljon asioita on tehty kolmen vuoden aikana, nyt on hieno fiilis.”

Tulosten valossa Suomi on tämän hetken paras juniorijääkiekkomaa maailmassa. Tammikuussa MM-kultaa juhli 20-vuotiaiden joukkue. Ahokas näkee myös tulevaisuuden valoisana.

”Suomi on niin pieni maa, että älytöntä massaa ei voi olla, mutta laatupelaajien määrä on selvästi nousussa verrattuna 5–6 vuoden takaiseen”, hän sanoi.

”Tuotetaan laadukkaampia pelaajia, ja on hienoa, että massasta on noussut huippuyksilöitä. Myös pelitapa toimii kansainvälisessä jääkiekossa, kaksi mestaruutta aika kova esitys.”

Kiitosta saavat myös kiekkopäättäjät juniorimaajoukkueiden eteen tehdyistä päätöksistä.

”On esimerkiksi saatu päätoimiset maajoukkuevalmentajat. Itse olen kiertänyt näiden poikien kanssa 15–16-vuotiaista lähtien. Sillä tavalla syntyy henkilökohtaisia siteitä pelaajien ja valmennuksen välille.”

Myös ruotsalaiset kehuivat Leijonia. Etenkin Jesse Puljujärven peli herätti ihastusta.

”Hänestä tulee yksi maailman parhaista pelaajista”, Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n asiantuntija Chris Härenstam kommentoi Puljujärven otteita.

”Hän pelaa kuin aikuinen. Hän on kuin NHL-pelaaja 17-vuotiaiden joukossa. Kaikki, jotka pitävät jääkiekosta, nauttivat hänen pelistään”, SVT:n asiantuntija Jonas Andersson hehkutti.

Pikkuleijonien juhlasuunnitelmat olivat alaikäisistä koostuvalle joukkueelle sopivat, eikä aikaa pitkille juhlallisuuksille olisikaan aikaa. Suomeen mestarit palaavat tänään iltapäivällä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!