Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hillsborough’n katsomotragedialle päätös 27 vuoden oikeustaistelun jälkeen: Kannattajat syyttömiä 96 ihmisen kuolemaan

Urheilu
 
ANDREW YATES / Reuters
Hillsborough’n onnettomuuden uhrien omaiset riemuitsivat oikeuden päätöksen jälkeen tiistaina Warringtonissa.
Hillsborough’n onnettomuuden uhrien omaiset riemuitsivat oikeuden päätöksen jälkeen tiistaina Warringtonissa. Kuva: ANDREW YATES / Reuters

Jalkapallon Englannin cupin ottelussa 27 vuotta sitten Sheffieldissä Hillsborough’n stadionilla tapahtunut suuronnettomuus ei johtunut kannattajien käytöksestä.

Syypää oli Britannian oikeuslaitoksen tiistaisen päätöksen mukaan South Yorkshiren poliisi, jonka suunnitteluvirheet aiheuttivat 96 ihmisen kuoleman Liverpoolin ja Nottinghamin välisessä ottelussa 15. huhtikuuta 1989.

Stadionille oli pakkautunut 54 000 katsojaa, ja Liverpool-kannattajien katsomonosaan oli päästetty liikaa ihmisiä. Seurauksena oli tungos, jossa monet puristuivat kuoliaaksi.

Tapahtuman turvallisuudesta vastannut South Yorkshiren poliisin David Duckenfield todettiin syylliseksi törkeään kuolemantuottamukseen.

Poliisi syytti tapahtumista huonosti käyttäytyneitä humalaisia kannattajia. Uhrien omaiset kiistivät väitteet ja ovat taistelleet oikeudessa South Yorkshiren poliisin kanssa tragediasta saakka.

Onnettomuuden jälkeen seisomapaikat poistettiin useimmista Britannian jalkapallostadioneista. Lisäksi kentän ja katsomoiden väliset raja-aidat poistettiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?