Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seagulls voiton päässä finaalista: Antto Nikkarinen jatkoajan ratkaisija

Seagulls venyi taas ja vei välieräsarjan seitsemänteen otteluun

Urheilu
 
Roni Rekomaa
Seagullsin Antto Nikkarinen (vas.) oli jatkoajan maestro. Haastajana Pyrinnön Antero Lehto.
Seagullsin Antto Nikkarinen (vas.) oli jatkoajan maestro. Haastajana Pyrinnön Antero Lehto. Kuva: Roni Rekomaa
Seagulls ja. 71Pyrintö 69 Voitot 3–3

Tampereen Pyrintö tuli Helsingin Kisahalliin sillä asenteella, että nyt Korisliigan välieräsarja päättyy. Vieraat johtivat Seagullsia saman tien kymmenellä pisteellä.

Mutta jostain kotijoukkue löysi vaihteen hinautua Pyrinnön kantaan. Lopulta ottelu ratkesi jatkoajalla Seagullsin dramaattiseen kahden pisteen voittoon.

Välieräsarja päättyy torstaina Tampereella seitsemännessä ottelussa.

”Saimme tapettua Pyrinnön ensimmäisen ottelupallon. Torstaina meidän pitää pelata tämän sarjan paras pelimme”, Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas sanoi.

Tähän asti Pyrintö on ollut selvästi Seagullsia parempi Pyynikillä. Nyt ottelu menee kuitenkin aiempaa enemmän henkisten voimavarojen puolelle.

”Olen sanonut pudotuspelien aikana, että en ole tottunut jännittämään. Meitä on kauden aikana haukuttu henkisesti heikoksi joukkueeksi, mutta nyt olemme osoittaneet, että henkisestä kantista voitto ei ainakaan jää kiinni”, Larkas sanoi.

Ottelu oli tuttuun tapaan tiukkaa puolustusta, varsinainen peliaika päättyi sen mukaisesti 58–58. Pyrinnöllä oli viimeisessä hyökkäyksessä pallo hallussaan, mutta joukkue ei saanut edes heittoa aikaiseksi.

Jatkoajalla erityisesti Seagullsin pelintekijä Antto Nikkarinen nousi ratkaisijan rooliin. Viisi pistettä ja upea syöttö, josta Carl Lindbom pääsi nostamaan korin alta kaksi pistettä.

”Minusta tässä on aivan liikaa pelejä. Olisimme voineet alusta asti pelata vain yhden pelin vieraissa ja katsoa, kumpi menee jatkoon”, yhteensä 19 pistettä tehnyt Nikkarinen nauratti lehdistötilaisuudessa.

Seagullsin Lindbom jatkoi hyviä pudotuspelejään. Hän teki 13 pistettä ja otti 8 levypalloa.

”Jotenkin nautin näistä otteluista todella paljon. Meillä on joukkueessa vielä paljon energiaa”, Lindbom sanoi.

Keskiviikkona Seagulls tekee kevyen palauttavan harjoituksen, valmennusjohto käy hieman taktisia kuvioita läpi, ja torstaina matka käy kohti Tamperetta.

Siellä odottaa kova haaste. Edellisen kerran Pyrintö on hävinnyt kotonaan 28.12.2015.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!