Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pitkä odotus päättyi riemuun – Tapparalle vihdoin mestaruus kolmen hopean jälkeen

IFK harasi vastaan, oli lähellä tasoittaa, mutta lopulta Stadiin tuli kunniakas hopea

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Tapparan pelaajat aloittivat railakkaat juhlat, kun mestaruus varmistui. Päävalmentaja Jussi Tapola nimesi Patrik Laineen, 18, joukkueensa kärkipelaajaksi. Laine itse sanoi haluavansa pelata ympäri vuoden, myös aikuisten MM-kisoissa.
Tapparan pelaajat aloittivat railakkaat juhlat, kun mestaruus varmistui. Päävalmentaja Jussi Tapola nimesi Patrik Laineen, 18, joukkueensa kärkipelaajaksi. Laine itse sanoi haluavansa pelata ympäri vuoden, myös aikuisten MM-kisoissa. Kuva: Vesa Koivunen

Tappara–HIFK 2–1Tappara mestari 4–2

Tampere

Riemulla ja ilolla ei ollut rajoja, kun Tappara ja koko Tampere pääsivät juhlimaan jääkiekon Suomen mestaruutta. Musiikki soi toista tuntia ottelun päättymisen jälkeen, eikä Tapparan juhlista ollut tulla loppua Hakametsän jäähallissa.

Tappara voitti HIFK:n 2–1, vaikka lopussa Teemu Ramstedtin tekemää tasoitusmaalia jouduttiin katsomaan videolta. Se oli maali, mutta liian myöhään tehtynä. Peliaika ehti päättyä.

Se oli IFK:n tarina tänä keväänä. Urakka jäi vähän vajaaksi.

”Varmaan elämäni pisimmät sekunnit”, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola sanoi hetkistä, jolloin kuvanauhaa pyörittiin.

Ramstedt kantoi valtavan vastuun IFK:n pelistä koko kevään, ja hänen itkuisilta kasvoiltaan näkyi kaikki se, miltä hopea tuntui tuolla hetkellä.

Se tuskin lohduttaa Ramstedtia, että hän voitti pudotuspelien pistepörssin tehoin 5+13.

Tapparalaiset osasivat arvostaa mestaruuttaan. Tätä Tapparan pelaajat ja fanit ovat odottaneet neljä raskasta kevättä. Kolme edellistä finaalivuotta päättyivät katkeraan tappioon. Nyt oli juhlan aika, vihdoin neljännellä kerralla.

”Ihan helvetin hieno fiilis”, konkaripakki Markus Kankaanperä sanoi parta rehottaen.

”Raapaisi muutaman kerran aika syvältä”, Kankaanperä jatkoi ja viittasi kolmeen hävittyyn peräkkäiseen loppuottelusarjaan, joissa hän oli kaikissa mukana. ”Tämä korvaa kaikki menneet.”

Tapparassa onnistui moni asia kevään edetessä, mutta silti kaikki henkilöityi yhteen salskeaan nuorukaiseen.

Patrik Laine, 18, teki finaalissa tärkeän tasoitusmaalin ja valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi, Jari Kurri -palkinto oli hänen.

”Jokainen joukkue tarvitsee kärkipelaajia. Meillä oli suunnitelma, että kasvatamme omista junioreista pelaajia”, Tapola sanoi.

”Kukaan ei uskonut, ennen kauden alkua, että hän ottaa tällaisen stepin”, Tapola sanoi.

Laine oli Tapparan juhlissa kysytyin pelaaja. Hän aloitti voittamisen nuorten MM-turnauksessa ja kruunasi kevään Suomen mestaruudella. Onneksi tyttöystäväkin sai hetken aikaan halata rakastaan.

”Kun pääsisi vain pelaamaan tässä joukkueessa”, Laine sanoi syksyn tavoitteestaan, joka muuttui nyt kultaiseksi. ”Kyllä tämä kausi ylitti kaikki odotukset.”

”Ei yksittäinen pelaaja ratkaise vaan koko joukkue. Henkka [ Henrik Haapala ] teki voittomaalin”, Laine sanoi eikä halunnut nousta yksin esille.

Voiko kautta jollain lailla kuvata, kun tuli nuorten maailmanmestaruuksin?

”Ei voi oikein vielä. Ei oikein osaa sanoa”, Laine sanoi hälyn keskellä.

Jääkiekon MM-turnaus käynnistyy ensi viikolla Venäjällä. Vieläkö sinne riittää virtaa, jos kutsu tulee?

”Kyllä. Vaikka pelattaisiin ympäri vuoden”, Laine heitti. Sitä se melkein onkin hänelle tänä vuonna.

IFK:lle hopea oli katkera, mutta myös pitkä loikka eteenpäin seurana. IFK eli kaaoksen vuosia mestaruutensa 2011 jälkeen, mutta sai joukkueen ryhtiin Antti Törmäsen toisella kaudella.

IFK:ta valmentanut Kari Jalonen vaati kolme kautta tuodakseen mestaruuden Stadiin. Törmänen ei siinä vielä onnistunut, mutta näinkin lähelle pääseminen maistuu hyvältä monien laihojen vuosien jälkeen. Kunhan aikaa vähän kuluu alta pois.

Joka solullaan mukana elävät IFK-fanit saivat tarjolle jäähalliin kolme finaaliottelua. Viimeksi IFK pelasi näin monta finaalia kotihallissaan 1983, kun vastassa oli Jokerit ja joukkueet kohtasivat viidesti samalla jäällä. Sen jälkeiset loppuottelut (1986, 1998, -99, 2011) ovat olleet nopeampia.

Voi olla, että IFK:n faneille ja pelaajille jäi tästä finaalisarjasta jotain hampaankoloon, mutta Tapparan paremmuutta he tuskin kiistävät.

Kolme katkeraa kevättä kasvatti Tapparaa. Ehkä nyt alkoi IFK:n kasvutarina.

Vesa Koivunen
Helsingin IFK:n Teemu Ramstedtia ei naurattanut ottelun päätyttyä.
Helsingin IFK:n Teemu Ramstedtia ei naurattanut ottelun päätyttyä.
Elias Lahtinen / Lehtikuva
Fani juhli Tapparan mestaruutta Keskustorin suihkulähteessä.
Fani juhli Tapparan mestaruutta Keskustorin suihkulähteessä.
Vesa Koivunen
Näin pienestä HIFK:n tasoitus oli kiinni – katso video tarkan ajan kanssa!
Näin pienestä HIFK:n tasoitus oli kiinni – katso video tarkan ajan kanssa!
HIFK keskeytti Tapparan mestaruusjuhlat, kun vierailijat saivat kiekon verkkoon summerin soidessa. Osuma syntyi kuitenkin aavistuksen liian myöhään ja Tapparan juhlat saivat alkaa.
Huippuhetket: Tappara - HIFK
Huippuhetket: Tappara - HIFK
Kuudes finaali oli todellinen jännitysnäytelmä. Kaikki ottelun maalit nähtiin jo avauserässä, mutta draamaa riitti silti aivan päätössekuneille asti. HIFK keskeytti Tapparan juhlat, kun vierailijat saivat kiekon verkkoon summerin soidessa. Osuma tuli kuitenkin aavistuksen liian myöhään, ja Tappara kuittasi Suomen Mestaruuden vuosimallia 2016.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?