Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Urheilussa tähdetkin kaatuvat

Urheilu
 
Annikka Mutanen Helsingin Sanomat
Antti Hämäläinen
Kiira Korpi kaatui päin laitaa E;-kotikisoissa 2009
Kiira Korpi kaatui päin laitaa E;-kotikisoissa 2009 Kuva: Antti Hämäläinen

Ilta-Sanomien kokenut urheilutoimittaja Pekka Holopainen väitti Twitterissä, että Kiira Korpi on väärässä seurassa Supertähdet-ohjelmassa Teemu Selänteen, Mika Häkkisen, Jarkko Niemisen, Marcus Grönholmin ja Kalle Palanderin kanssa. Hänhän on vain EM-mitalisti.

Olen eri mieltä. Korpi on loistelias luistelija, eikä tähteyttä mitata suoraan mitaleista. Ohjelman katsojan silmään Korven tähti loistaa kirkkaasti.

Korpi on ollut joukon tähän asti rohkein. Hän näytti omassa tarinassaan kipeimmät kaatumisensa ja niiden aiheuttamat tunteet.

Juuri epäonnistumisista puhuminen tekee kiinnostavan ohjelmasta, jonka rinnakkaisversio Mertaranta ja legendat haukotutti ensi jaksoillaan kuoliaaksi. Niissä kun lähinnä lämmiteltiin vanhoilla voitoilla.

Maailmassa saattaa mahdollisesti olla muutamia urheilijoita, jotka ovat purjehtineet ilman pahempia vastoinkäymisiä menestyksestä toiseen.

Useimmat maailmanmestarit joutuvat kokemaan myös perusteellisia tappioita. Kehitys tapahtuu usein niiden kautta.

Kun tähdistä ja sankareista puhutaan vain sarjaonnistujina, urheilusta jää pimentoon toinen puoli, jota ilman toinenkaan ei tule ymmärrettäväksi.

Korven muistelo sisälsi myös ylistyksen yleisölle. Kotikisoissa Helsingissä Korpi kaatui kesken peruspotkun ja lensi päin kaukalon seinää. Yleisön tuki auttoi hänet pystyyn ja luistelemaan ohjelmansa loppuun.

”Luistelin sen kaikkien niiden kanssa, jotka olivat siellä jäähallilla. Tuntui, että kaikki toivovat, että pystyn.”

Tällainen yleisö ansaitsee suosikkinsa menestyksen. Yleisö, joka haluaa vain ratsastaa voittajien peräaalloilla ja siirtyy ivaamaan heitä pahana päivänä, ei ansaitse mitään.

Keskinäisissä kisailuissaan tv-ohjelman supertähdet näyttävät, miksi he ovat loistavia urheilijoita. Kun kilpailu kutsuu, he uskaltavat heittäytyä, vaikka tarjolla on pyllähdyksiä ja putoamisia uima-altaaseen.

Teemu Selännekin nousi taitoluistimille, ojensi jalkansa kohti kattoa ja kaatui. Ilman riskiä ei voi kehittyä eikä voittaa.

Jääkiekkovalmentaja Rauno Korpi sanoi olevansa ylpeä, että hänen tyttärensä on todennäköisesti niitä urheilijoita, jotka ovat päässeet omille rajoilleen.

”Ja siitähän urheilussa pitäisi olla kysymys, ei aina pelkästä vertailusta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?