Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seagulls-perhe lähtee valmiina ratkaisevaan Korisliigan välierään Tampereelle

”Meillä on uskomattoman hyvä joukkuehenki.”

Urheilu
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Pyrinnön Joonas Caven ja Seagullsin Antti Niskanen Helsingissä Korisliigan 6. välieräottelussa
Pyrinnön Joonas Caven ja Seagullsin Antti Niskanen Helsingissä Korisliigan 6. välieräottelussa Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Helsingin Seagullsin linja-auto lähtee kohti Tamperetta torstaina vähän ennen kello kolmea. Parin tunnin ajon jälkeen joukkueella on edessään kauden tärkein ottelu.

Vastassa Pyynikin palloiluhallilla on Tampereen Pyrintö ja panoksena paikka Korisliigan loppuottelussa Kouvolan Kouvoja vastaan. Kouvot kukisti Nokian torstaina 93–68 ja eteni finaaliin otteluvoitoin 4–2.

Dramaattisesti tiistai-iltana Pyrinnön jatkoajalla kaatanut Seagulls harjoitteli keskiviikkona kevyesti. Kun joukkue saapui harjoituksiin, päävalmentaja Mikko Larkas ja valmentaja Petri Velling olivat jo tehneet taktiikkaosion valmiiksi.

”Tiistaina pelin jälkeen katsoimme pelin uudestaan. Videoleikkeet lähtivät pelaajille kello kolme yöllä”, Larkas kertoi työprässistä, jossa valmennuskaksikko elää.

Mitään suuria virityksiä ei ratkaisevaan seitsemänteen peliin luonnollisesti enää tehdä, mutta olemassa olevaa pelisysteemiä hiotaan vielä.

”Nyt ollaan fyysisesti väsyneitä. Siinäkin mielessä pelaajien vastaanottokyky uusille asioille ei ole niin hyvä”, Larkas sanoi.

Seagulls pelaa kapealla materiaalilla, käytännössä vain kuudella tai seitsemällä pelaajalla.

”Mutta meillä on uskomattoman hyvä joukkuehenki. Olemme kuin iso perhe, välillä otamme yhteen, mutta niistä pitää oppia ja kasvaa. Jätkät viihtyvät keskenään”, Larkas sanoi.

Seagulls on ollut kauden aikana jo vastaavan tyyppisessä tilanteessa. Joukkue voitti ratkaisevassa ottelussa puolivälieräsarjan Kauhajoen Karhua vastaan. Myös silloin viimeinen ottelu käytiin vieraskentällä.

Nyt on mahdollisuus loppuotteluun. Edellisen kerran helsinkiläisjoukkue on ollut finaalissa 2010. Silloin Torpan Pojat hävisi Pyrinnölle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!