Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keni Karalahti nousi Zamboni-kuskista Jukurien miehistöön ja Liigaan

Kaksi kautta sitten Keni Karalahti ajoi Helsingin harjoitushalleissa jääkonetta ja pelasi harrastekiekkoa kolmosdivisioonassa. Karalahden mukaan hän on veljensä Jere Karalahden ansiosta nyt jääkiekkoliigan kynnyksellä Mikkelissä.

Urheilu
 
Kalle Parkkinen
Keni Karalahti Keuruulla 10. marraskuuta 2015.
Keni Karalahti Keuruulla 10. marraskuuta 2015. Kuva: Kalle Parkkinen

Nimi tunnetaan, mutta mies on tuntemattomampi. Keni Karalahti ei voi mitään nimelleen, joka tuo mieleen valtavan kuvakavalkaadin hänen isovelipuolensa Jere Karalahden alhoista ja huipuista. Keni Karalahden mukaan hän on veljensä ansiosta nyt jääkiekkoliigan kynnyksellä Mikkelissä.

Mikkelin Jukurit julkisti keskiviikkona seurahistorian ensimmäisen liigajoukkueen kokoonpanonsa. 25 pelaajan joukosta myös 24-vuotias Karalahti lähtee tavoittelemaan paikka liigapelaajana.

”Onhan tämä jännittävä ja uusi tilanne. Olen innoissani, kun minulle on annettu mahdollisuus näyttää. Minun on tarkoitus vetää tiukka kesätreeni ja saada itseni harjoitusleirille parhaimpaan mahdolliseen kuntoon”, Karalahti kertoi puhelimitse Helsingin Sanomille.

Viime kaudella Karalahti pelasi ensimmäisen kautensa Mestiksessä, jossa hän pelasi KeuPan riveissä 36 ottelua tehoilla 1+6. 190-senttiseltä Karalahdelta odotetaan fyysisyyttä Jukureissa.

”Toivon mukaan minusta ei tule kiekollista pakkia. Olen puolustava pakki”, Karalahti sanoi naurahtaen.

Karalahden tarina on jo nyt hieno osoitus kehittymisestä. Toissa kaudella Karalahti pelasi harrastekiekkoa kolmosdivisioonajoukkue HC Vissyssä ja työskenteli Helsingin jääkenttäsäätiössä. Hän huolsi kenttiä ajamalla Zambonia eli jääkonetta.

”Se oli leppoisaa puuhaa. Ajoin pääasiallisesti Vuosaaressa ja muissa harkkahalleissa Zambonia. Päähallissa minua ei nähty. Silloin ajattelin, että jääkiekkoilijan juna oli jo mennyt”, Karalahti kertoi.

Karalahden kyvyt riittivät kuitenkin kevyesti ylemmillekin sarjatasoille.

”Hän oli ylivoimainen kolmosdivisioonaan. Ei hänen tarvinnut pelata täysillä”, entinen joukkuekaveri kertoi.

Mestis-kauden aikana hän näytti potentiaalinsa.

”Onhan tämä ollut yllätys itsellenikin, että pystyin yhdessä vuodessa näyttämään, että minussa on potentiaalia. Olen tehnyt töitä sen eteen aikaisemminkin”, Karalahti sanoi.

17 vuotta isoveljeään nuorempi Karalahti on tehnyt vaikutuksen työmoraalillaan Jukurien päävalmentajaan Risto Dufvaan.

”Haluamme tarjota Etelä-Savossa tarinoita, ja hänen tarinansa on jo nyt hieno. Minuun teki vaikutuksen hänen antautumisensa Mestis-kiekolle. Kaikki viestit [KeuPan valmentaja] Ville Niemiseltä olivat positiivisia. Hän on ansainnut paikan meidän liigaryhmään”, Dufva kertoi.

Dufvan mukaan Karalahden kanssa pitää tehdä pitkäjänteistä työtä.

”Hänellä on se palava liekki sisällään. Katsotaan, mihin asti roihu riittää”, Dufva sanoi.

Keni on puhunut veljensä kanssa mahdollisuudesta pelata samassa joukkueessa.

”Kyllä me olemme puhuneet siitä, mutta hänellä on vielä suunnitelmat auki.”

Oletko houkutellut häntä sinne?

”Kun nyt olen päässyt tähän pisteeseen, olisi se hienoa, jos hän sinne tulisikin. Hänen opeistaan tämä homma lähti liikkeelle. Hän auttoi kaikissa treenaamiseen ja ruokavalioon liittyvissä asioissa”, Karalahti sanoi.

Hän aikoo tehdä saman Mikkelissä, minkä hän teki Keuruulla. Ensin paikka tutuksi, rutiinit kuntoon ja sitten pelipaikka haltuun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!