Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bottas luottaa vauhdin löytyvän Venäjällä – toiveissa puhdas ja mukava viikonloppu

Urheilu
 
ALY SONG / Reuters
Valtteri Bottas lähtee luottavaisena Venäjän osakilpailuun.
Valtteri Bottas lähtee luottavaisena Venäjän osakilpailuun. Kuva: ALY SONG / Reuters

Formulakuski Valtteri Bottaksen kausi on alkanut kolmella pettymyksellä. Venäjän vapusta Williamsin suomalaiskuljettaja odottaa käännekohtaa tälle MM-sarjalle.

”Meillä on ollut muutama rankka kisa, mutta jatkan omia hommiani, yritän tehdä parhaani ja olen varma, että saamme pian hyvän viikonlopun, ehkä jopa täällä”, Bottas totesi torstaina Williamsin lehdistötilaisuudessa.

”En ole huolissani, vaikka monet kysyvät koko ajan, jos minua huolestuttaa, kun olen pisteissä perässä tallikaveriani. Täytyy kuitenkin muistaa, että olemme ajaneet vasta kolme kisaa ja 18 on jäljellä”,

”Tiedän, että vauhtia on. Työni on vain saada kaikki irti autosta, kuten aina.”

Kahtena viime kautena Williams on tullut Venäjälle nopealla autolla. Bottas oli kolmas 2014, ja oli kolmantena myös viime kauden viimeisellä kierroksella, kunnes törmäsi Kimi Räikkösen kanssa.

Entä onko tämän vuoden FW38-auto yhä nopea auto tälle radalle?

”Uskoisin, että automme vahvuudet – alhainen ilmanvastus erityisesti – sopii hyvin tälle radalle, ja kun rengaskulumakaan ei ole kova täällä, sekin auttaa meitä.”

”Henkilökohtaisesti pidän radasta, ja sain siitä otteen aika nopeasti heti ensimmäisellä kerralla. Nautin paikasta, ja uskon meidän saavan paremman kisan täällä kuin kauden kolmella edellisellä radalla – kunhan vain saisimme vihdoin puhtaan ja mukavan viikonlopun kokoon.”

Entä onko Williams saanut tallina parhaan ulos autosta kolmessa ensimmäisessä kisassa?

”Mielestäni Felipe Massan tulokset ovat maksimoineet sen, mitä olemme pystyneet tekemään. Minulla on ollut vaikeuksia kaikissa kisoissa.”

”Melbournessa sain lähtöruuturangaistuksen, ja starttasin takaa. Bahrainissa etusiipeni hajosi, kun osuimme Lewis Hamiltonin kanssa, ja se maksoi minulle paljon aikaa kisassa. Kiinassa autoni etuosa vaurioitui juuri ennen viimeistä varikkokäyntiä, ja se vaikutti paljon – 0,3 sekuntia kierroksella – suorituskykyyn. En ole siksi pystyneet maksimoimaan autoa missään.”

”Mielestäni automme suorituskyvyn suhteen olemme tehneet hyvää työtä, ja erityisesti varikkokäynneillä olemme parantaneet paljon. Niinpä odotan meidän parantavan kisatuloksiammekin, kunhan vältämme vaikeudet.”

Bottas ottaa myös kantaa viikonloppuna liikkuneisiin juttuihin, joissa hänen sanottiin olevan halukas siirtymään Mercedekselle, jos kutsu käy.

”Se oli otettu Suomen tv:n haastattelusta. Näin joidenkin englantilaisten verkkosivujen tarttuneen siihen. Minulta kysyttiin siinä ohjelmassa, että haluaisinko kuljettajana ajaa nopeimmalla autolla, ja haluaisinko olla Mercedeksellä, mihin vastasin, että kukapa kuljettaja ei haluaisi olla nopeimmassa autossa. Se oli vastaukseni siihen kysymykseen”, Bottas tarkensi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!