Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seagullsin kiri jäi kesken – Tampereen Pyrintö eteni finaaliin

Urheilu
 
Reijo Hietanen
Seagullsin Joonas Caven nousi heittoon Antti Niskasen edestä.
Seagullsin Joonas Caven nousi heittoon Antti Niskasen edestä. Kuva: Reijo Hietanen

Korisliigan välieräottelu ratkesi Tampereen Pyrinnön hurjaan kolmosheittoputkeen ja 20 pisteen johtoon ensimmäisellä puoliskolla.

Tai olisi ratkennut, jos Helsingin Seagulls ei olisi kaivannut jostain taas kerran taistelutahtoa, jolla olisi menty läpi harmaasta kivestä, mutta ei sentään Pyrinnöstä.

Tampereen Pyynikin kotiyleisö nousi loppusekunneilla seisomaan, kun se osoitti suosiotaan Pyrinnön yhdeksän pisteen voitolle välieräsarjan seitsemännessä pelissä.

Osa suosionosoituksista kuului myös Seagullsille, joka lähti välieräsarjaan ilman avainpelaajaansa Jason Conleya.

”On siistiä, miten olemme tällä kaudella nousseet vaikeuksista, emme vain tehneet tarpeeksi koreja”, Seagullsin pelintekijä Antto Nikkarinen sanoi.

Seagullsilla oli todella mahdollisuus voittaa ja mennä loppuotteluun Kouvolan Kouvoja vastaan. Joukkue nousi neljännen erän alussa pisteen päähän. Sen jälkeen heitot eivät vain tippuneet, vaikka useammalla pelaajalla oli kelpo heittopaikkoja.

Suosikkina välieräsarjaan lähtenyt Pyrintö piti kotietunsa loppuun saakka, vaikka viimeisessä pelissä Seagulls oli lähinnä vierasvoittoa.

Tilastojen perusteella Pyrinnön olisi uskonut voittaneen helpomminkin. Kotijoukkue heitti kolmosensa hurjalla 61,5 prosentin tarkkuudella, kun Seagulls osui vain 16 prosenttisesti. Pyrintö voitti myös levypallot 38–27. Toisaalta Seagulls pakotti Pyrinnön suurempaan määrään pallonmenetyksiä (20–13).

Seagullsin päävalmentaja ei tappiota selitellyt.

”Päällimmäisenä on vain hirveä pettymys. Minulle sanottiin kotona, että älkää hävitkö, että kotoa poissaoloillesi on jokin merkitys”, Larkas yritti keventää tunnelmaa.

Tappio tuli, mutta kaudella riittää vielä merkitystä. Seagulls ei ole koskaan ollut mitaleilla, ja tiistaina BC Nokiaa vastaan siihen on pronssiottelussa mahdollisuus.

”Olemme sen faneillemme velkaa, että kynsin ja hampain taistelemme pronssista”, Larkas sanoi.

Pyrinnön parhaimmistoa olivat J’Nathan Bullock (20 pistettä), Ricky Minard (14 pistettä, 7 levypalloa ja 4 syöttöä) sekä Antero Lehto (12 pistettä), joka osui kolmosillaan komeasti: 4/5.

Seagullsin James Sinclair teki 19 pistettä ja otti 9 levypalloa, Terrence Watson onnistui 17 pisteen edestä. Carl Lindbom teki 13 ja Nikkarinen 12 pistettä.

Maanantaina alkavat loppuottelut pelataan tällä tietämällä jäähalleissa sekä Kouvolassa että Tampereella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?