Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seksismiskandaali ravistelee Britannian pyöräilyä

Johtaja Shane Sutton, 58, erosi jouduttuaan hyllytetyksi. Brittilehtien mukaan pyöräilypomo solvasi paralympiaurheilijoita ja käski EM-voittajaa tekemään lapsia.

Urheilu
 
Lähteet: Reuters AFP
Alex Livesey / Getty Images
Shane Sutton
Shane Sutton Kuva: Alex Livesey / Getty Images

Britannian pyöräilymaajoukkueen tekninen johtaja Shane Sutton erosi sata päivää ennen Rion olympialaisia jouduttuaan hyllytetyksi seksismiepäilyjen ja vammaisurheilijoiden halventavan nimittelyn vuoksi.

Asian käsittely alkoi sprintin Euroopan mestarin Jess Varnishin haastattelusta Daily Mailissa. Varnishin mukaan Sutton oli sanonut, että hänen takamuksensa on ”liian iso” ja käskenyt mennä ”tekemään lapsia”.

Brittilehdet kertoivat hänen nimitelleen myös paralympiapyöräilijöitä ”vajaiksi” ja ”vaappujiksi”.

Malesialainen miespyöräilijä Joseph Ng sanoi Suttonin kutsuneen häntä ”venepakolaiseksi”.

”Hän ei ole sopeutunut nykyaikaiseen yhteiskuntaan”, Ng arveli.

Britannian pyöräilyliitto ilmoitti aloittavansa riippumattoman selvityksen ja asetti 58-vuotiaan Suttonin toimintakieltoon.

Sutton sanoi eroavansa, jotta urheilijat saavat valmistautua Rioon ilman häiriötä. Hän kiisti kaikki syytökset ja sanoi olevansa valmis yhteistyöhön selvityksen tekijöiden kanssa.

Australialainen Sutton on toiminut Britannian pyöräilyjoukkueen johdossa vuodesta 2014 .

Osa naispyöräilijöistä asettui tukemaan Suttonia. Lontoon olympialaisten kultamitalisti Dani King sanoi, että hän oli tiukka valmentaja sekä miehille että naisille.

Pekingin kultamitalistin Nicole Cooken mukaan ongelma on paljon laajempi. Asenteet ovat saaneet hänen mukaansa rehottaa rauhassa vuosikymmeniä ilman että niihin on puututtu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?