Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mäkäräisen tähtäin on jo MM-Lahdessa ja olympialaisissa

Mäkäräisen uudeksi päävalmentajaksi on tulossa Antti Leppävuori.

Urheilu
 
Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA
Kaisa Mäkäräinen kertoo saaneensa tausta-asiansa kuntoon, eikä malta olla ”tästä hommasta pois”.
Kaisa Mäkäräinen kertoo saaneensa tausta-asiansa kuntoon, eikä malta olla ”tästä hommasta pois”. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA
Fakta

Mäkäräisen saavutukset

  Maailmanmestari vuonna 2011, takaa-ajo. Lisäksi neljä muuta MM-mitalia.

  Maailmancupin kokonaiskisan voittaja kausilla 2010–2011 sekä 2013–2014.

  Yhteensä 19 maailmancupin osakilpailuvoittoa ja 61 sijaa palkintokorokkeella.

  Val di Fiemmen MM-hiihdoissa 2013 kymmenen kilometrin kisassa 14:s.

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen kertoi torstaina odotetun uutisen.

Mäkäräinen, 33, aikoo jatkaa uraansa vielä kaksi vuotta eli Pyeongchangin olympialaisiin saakka. Hän on kiinnostunut myös maastohiihdon MM-kisoista, jotka käydään ensi talvena Lahdessa.

Mäkäräinen kilpaili vuonna 2010 Vancouverissa ja neljä vuotta myöhemmin Sotšin olympialaisissa. Vancouverin kisat olivat hänelle täydellinen pettymys, ja Sotšissa paras saavutus oli kuudes sija yhteislähtökisassa.

Mäkäräinen kertoi jatkosuunnitelmistaan videolla, jonka hän julkaisi omalla Facebook-sivullaan. Hän sanoi valinneensa ilmoituksensa ajankohdan sen mukaan, että ampumahiihtoliitto tiedottaa tänään perjantaina päävalmentajan valinnasta. HS:n tietojen mukaan uusi päävalmentaja on Antti Leppävuori.

Vielä reilu kuukausi sitten tilanne ei ollut selvä. Mäkäräinen valitti Ylen tv-haastattelussa tuoreena MM-pronssimitalistina joutuvansa neuvottelemaan resursseista ja muista jälleen ”vähän kaikkien kanssa”

Nyt tausta-asiat on saatu Mäkäräisen mukaan sellaiseen kuntoon, että hän voi hyvillä mielin jatkaa. Hän kertoi olevansa lomalla Keski-Euroopassa, josta lähetti livevideonsa. Paikkaa hän ei kertonut.

Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Olli Nepponen ei ehtinyt tuoreeltaan katsoa videota, mutta hänen mukaansa päätös oli ennalta tiedossa.

”Olen neljä eri keskustelua käynyt Kaisan kanssa, ja kaikesta näki, että hänellä on halu jatkaa.”

”Se on erittäin ilahduttava asia ampumahiihdon kannalta.”

Nepponen ei suostunut sanomaan, onko Mäkäräisellä vastavuoroisesti tiedossa uuden päävalmentajan nimi ja onko se lajin suomalaistähdelle mieleinen. ”Jätän perjantaihin nämä asiat.”

Videolla Mäkäräinen sanoi tuntevansa, että pystyy edelleen kehittymään monella osa-alueella. ”Niin enhän mie malta tästä hommasta olla pois”, hyväntuulinen Mäkäräinen sanoi.

Mäkäräinen kertoi, että hän on tehnyt itsensä kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen. Lähtökohtana on, että urheilu jatkuu vielä kaksi vuotta.

”Jos ensi keväänä asiat tuntuvat jostain syystä vaikeilta, niin minulla on vapaus sanoa sopimus irti, mutta toivotaan että kaikki menee hyvin.”

Ensi talven ohjelmassa on ampumahiihdon maailmancup ja MM-kilpailut. Myös Lahdessa ensi talvena käytävät hiihdon MM-kisat kiinnostavat.

”Sen verran maastohiihtäjä sielultani olen, että pakko myöntää, että ne kisat kiinnostavat”, Mäkäräinen totesi.

”Se ei kuitenkaan riitä, että vain kiinnostaa. Suomessa taso naisten joukkueessa on äärimmäisen kova.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?