Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Formulakuski Nico Rosberg on ennätysmies vastoin tahtoaan

Rosberg kapusi kaikkien aikojen eniten voittoja ilman ensimmäistäkään mestaruutta saavuttaneeksi kuljettajaksi.

Urheilu
 
MAXIM SHEMETOV / Reuters
Nico Rosberg
Nico Rosberg Kuva: MAXIM SHEMETOV / Reuters

Nico Rosberg on jatkuvien voittojen myötä kaapannut nimiinsä sylillisen F1-ennätyksiä, jotka eivät kyllä niinkään mairittele Mercedeksen saksalaissuomalaista kuljettajaa.

Kiinan voitollaan Rosberg kapusi kaikkien aikojen eniten GP-täysosumia ilman ensimmäistäkään mestaruutta saavuttaneeksi kuljettajaksi.

Jo aiemmin Rosbergin nimissä oli eniten MM-pisteitä ja paalupaikkoja ilman MM-titteliä keränneen kuskin arvo. Myös Rosbergin pistekeskiarvo 6,83 on korkein ilman mestaruutta ajaneista kilpaveljistä.

Ennen vapun Venäjän-kisaa Rosberg on ollut nyt 23 kertaa paalulla, voittanut 17 kisaa ja kerännyt yhteensä 1284,5 pistettä.

Kaikki mestaritkin huomioiden Rosbergilla on toki tilillään myös oikeita ennätyksiä. Hän on kaikkien aikojen nuorin ensimmäisessä kisassaan pisteille ajanut kuljettaja.

Bahrainin debyytissään 2006 Nico oli seitsemäs, kun mittarissa oli 20 vuotta ja 258 päivää.

Kiinassa Rosbergista tuli kaikkien aikojen eniten perättäisiä kisoja ajanut kuljettaja. Nico ei ole missannut ensimmäistäkään kisaa urallaan. Nyt koossa on 188 perättäistä starttia.

Kolmella voitolla kauden aloittanut kuljettaja on aina vienyt mestaruuden. Ennätyksen alkukauden voitoista jakavat Nigel Mansell ja Michael Schumacher. Kumpikin vei nimiinsä viisi ensimmäistä kisaa.

Rosbergilla on viime syksyn täysosumatkin summaten nyt kuusi perättäistä voittoa. Voittamalla Venäjällä hän nousisi tilastossa Schumacherin rinnalle. Voittamalla vielä toukokuun loputkin kisat Espanjassa ja Monacossa Nico tavoittaisi kaikkien aikojen ennätyksen haltijan Sebastian Vettelin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?