Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jokerit hankki lähes kaksimetrisen tanskalaispuolustajan ja KHL:ssä loistaneen suomalaishyökkääjän

197-senttinen tanskalaispelaaja liittyy helsinkiläisjoukkueeseen Ruotsin ja CHL:n mestariryhmästä Frölundasta.

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Sakari Salminen on pelannut 48 ottelua Leijona-paidassa ja tehnyt pisteet 13+11.
Sakari Salminen on pelannut 48 ottelua Leijona-paidassa ja tehnyt pisteet 13+11. Kuva: Vesa Koivunen

Helsingin Jokerit on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta ensi kautta koskien. Puolustukseen joukkue saa tanskalaisen Oliver Lauridsenin.

197-senttinen tanskalaispelaaja liittyy helsinkiläisjoukkueeseen Ruotsin ja CHL:n mestariryhmästä Frölundasta.

”Lauridsen on joukkuepelaaja viimeisen päälle. Hän on vahva oman maalin edustalla, kamppailupelaamisessa ja alivoimalla. Hänellä on alla nousujohteinen kausi Ruotsissa ja luotamme, että kehitys jatkuu myös KHL:ssä”, Jokereiden GM Jari Kurri kommentoi seuran verkkosivulla.

Lauridsen, 27, on pelannut kolmissa edellisissä MM-kisoissa, ja hän on mukana myös ensi viikolla Venäjällä alkavissa kisoissa. Päätös siirtymisestä Jokereihin oli miehen mukaan helppo.

”Ei tässä ollut hirveästi miettimistä. Agenttini ja Jari Kurri juttelivat paljon, ja olin todella innoissani, että minulla on mahdollisuus siirtyä niin perinteikkääseen seuraan kuin Jokerit, jolla on loistavat fanit ja joka pelaa hienossa kaupungissa KHL:ää”, Lauridsen sanoo.

Päätöstä helpottivat entisestään Jokereissa viime kaudella pelanneet tanskalaiset. Maajoukkueen pelimatkalla helmikuussa Lauridsen uteli Jesper B. Jenseniltä ja Peter Reginiltä tietoja Jokereista.

”Heidän mielipiteillään oli iso merkitys, koska he kertoivat niin paljon positiivisia asioita seurasta. Juuri sellaisia, joita pelaajana haluaa kuulla. On iso kunnia tulla pelaamaan Jokereihin.”

Hyökkäyspäähän Jokerit hankki Sakari Salmisen, jonka päättynyt kausi kului Sveitsin Fribourgissa ja Ruotsin Växjössä.

Kahdella edeltävällä kaudella Salminen, 27, edusti KHL:ssä Torpedo Nizhni Novgorodia ja oli molempina vuosina sarjan tehokkain suomalaispelaaja.

”On hieno fiilis tulla takaisin Suomeen. Hetken tässä on ehtinyt olla ulkomailla, mutta nyt pääsee joukkueeseen, jossa suurin osa pelaajista on suomalaisia. Kasassa on huippujoukkue, paljon entuudestaan tuttuja kavereita ja loistavia pelaajia”, Salminen totesi Jokerien verkkosivuilla.

”Tavoite on saada peli kuntoon ja palata omalle tasolle. Ja voittaa jotain. Vaikka Venäjällä on 5–6 isoa joukkuetta, en näe mitenkään mahdottomana, miksei Jokerit voisi voittaa koko liigaa. Henkilökohtaisesti tietysti pyrin auttamaan joukkuetta saavuttamaan tavoitteen.”

Laszlo Balogh / Reuters
Oliver Lauridsen (oik.) on edustanut Tanskaa kolmissa MM-kisoissa. Viime keväänä taisteluparina oli Norjan Morten Ask.
Oliver Lauridsen (oik.) on edustanut Tanskaa kolmissa MM-kisoissa. Viime keväänä taisteluparina oli Norjan Morten Ask.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!