Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räikkösellä ongelmia renkaiden kanssa: ”Meni vaan ajeluksi ympäri rataa”

Urheilu
 
MAXIM SHEMETOV / Reuters
Kimi Räikkönen oli harjoitusten neljänneksi nopein Sotsissa.
Kimi Räikkönen oli harjoitusten neljänneksi nopein Sotsissa. Kuva: MAXIM SHEMETOV / Reuters

Ei irronnut hymyä Kimi Räikköseltä Venäjän harjoituspäivän päätteeksi. Suomalaiskuski ei löytänyt toimivia säätöjä Ferrariinsa.

”Ei siinä sen suurempaa häikkää ole, mutta en vaan saanut renkaita toimimaan. Siksi se meni nyt vaan sellaiseksi ajeluksi ympäri rataa”, Räikkönen harmitteli.

Tallikaveri Sebastian Vettel koki elektroniikkavian, joka jätti hänen ajamisensa iltapäivällä kymmeneen kierrokseen. Räikkönen pystyi sentään tekemään normaalin pitkän vedon.

Ferrarin leirissä noteerattiin, ettei pitkä veto ollut mikään huippunopea, mutta toisaalta se ei nostattanut suurempia huoliakaan.

”Eiköhän me lauantaille keksitä taas jotain, joka parantaa autoa”, Räikkönen haikaili.

Ferrarin uusi etusiipi ja uusi moottori pääsevät tietysti oikeuksiinsa vasta, kunhan säädöt autossa loksahtavat kohdalleen.

”Uusia osia on aina hankala verrata, kun radat, päivät ja kelit ovat erilaiset kuin entisillä osilla ajaessa. Mutta emme pistäisi autoon yhtään uutta osaa, ellemme uskoisi, että ne parantavat suorituskykyämme”, Räikkönen vakuutti.

Valtteri Bottas nautti parhaasta harjoituspäivästään. Bottas ajoi 75 kierrosta, ja varsinkin pitkä veto oli erittäin hyvä.

Williams pääsi perjantaina lähelle Ferraria niin aika-ajo- kuin kisavedoissakin. Bottas suhtautui kuitenkin varovaisesti uteluihin, pystyykö nyt viikonloppuna haastamaan Sebastian Vettelin ja Kimi Räikkösen.

”Juuri nyt ero näytti vähäiseltä, mutta ei heitä pidä aliarvioida, koska he ovat aina hyvin nopeita. Ainakin nyt näyttää paremmalta kuin aiemmissa kisoissa, mutta lauantaina ja sunnuntaina todellisuus selviää.”

Mercedeksen etumatka tällä radalla on ilmeinen. Iltapäivällä Lewis Hamilton hurjasteli 0,8 sekuntia kovempaa kuin tallikaveri Nico Rosberg. Vettel pääsi Mercedesten väliin jäätyään 0,6 sekuntia maailmanmestarille.

”Mielestäni näytimme vahvoilta, mutta töitä täytyy paiskia lisää, jos aiomme pysyä Ferrarien edellä. Näyttää kuin he olisivat jälleen askeleen lähempänä meitä”, Hamilton summaili.

”Rohkaiseva päivä kaiken kaikkiaan, kun aamulla lyhyessä vedossa ja iltapäivällä pitkässä auto oli hyvin nopea”, Rosberg komppasi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!