Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Williams ei kestä Ferrarin kehitysvauhdissa – ”Teemme töitä ja edistymme koko ajan”

Jos Williams pystyy puristamaan, lauantaille ero Ferrariin voi olla 6–7 kymmenystä.

Urheilu
 
MAXIM SHEMETOV / Reuters
Ferrari on karkaamassa Williamsilta.
Ferrari on karkaamassa Williamsilta. Kuva: MAXIM SHEMETOV / Reuters

Kaksi vuotta sitten Williams oli kirkkaasti toiseksi nopein auto F1-radoilla. Vielä viime kauden alussa Groven kilpatiimi pystyi haastamaan Ferrarin, mutta nyt Maranellon ylpeys tuntuu karanneen tykkänään Williamsin ulottuvilta.

Viime vuonna tietyillä radoilla Williams pääsi vielä alle puolen sekunnin iskuetäisyydelle Ferrarista. Nyt tuo ero näyttää venähtäneen täyteen sekuntiin, kuten Venäjän harjoitustulokset osoittivat.

Jos Williams pystyy puristamaan, lauantaille ero voi olla 6–7 kymmenystä, mutta on kuitenkin niin iso, että kakkosriviin ei ole asiaa.

Viime vuonna Venäjällä Ferrarin ja Williamsin tasaväkisyys korostui Kimi Räikkösen ja Valtteri Bottaksen välisenä kaksintaistona viimeisen kierroksen alussa. Kumpikin ohitti Sergio Perezin, ja Bottas oli kolmantena, kun kaukaa takaa mutkaan kääntänyt Räikkönen osui Williamsin kylkeen.

Sittemmin kaksikko otti yhteen samalla lailla vielä Meksikossa, mutta nyt yhtä tiukkaa viimeisen kierroksen taistoa ei ole näköpiirissä.

Sotšin moottorirata on yksi niistä areenoista, joille Williamsin FW38-Mercedeksen pitäisi istua kaikkein parhaiten.

”Automme vahvuudet – erityisesti alhainen ilmanvastus – pääsevät tällä radalla paremmin oikeuksiin kuin aiemmissa kisoissa. Lisäksi vähäinen rengaskuluma on suosii meitä”, Valtteri Bottas aprikoi ennakkoon.

Perjantaina Bottas pääsi kauden parhaaseen vauhtiinsa. Aika-ajokierroksella ero Sebastian Vetteliiin oli kuitenkin 0,950 sekuntia. Pitkässä vedossa suomalaiskuskin kiiteltiin suorastaan lentäneen, ja kun Räikkönen ei löytänyt takapään pitoa Ferrariinsa, kisasimulaation perusteella Williams olisi kevään parhaissa asemissaan.

”Juuri nyt ero näytti vähäiseltä, mutta ei heitä pidä aliarvioida, koska he ovat aina hyvin nopeita. Ainakin nyt näyttää paremmalta kuin aiemmissa kisoissa, mutta lauantaina ja sunnuntaina todellisuus selviää”, Bottas puntaroi.

Italian tv muistutti Räikköstä, että Bottas tuntui lentävän omassa pitkässä vedossaan, ja kysyi, uskooko Kimi Ferrarin olevan edelleen radan toiseksi nopein auto.

”Tämä päivä ei ollut meille ihanteellinen. Omalta puoleltani joudun tekemään lisää hommia, että saamme auton toimimaan niin kuin haluan. En saanut kunnon kierroksia, ja meidän on tehtävä muutoksia, että auto menee sillä tavalla kuin pitääkin”, Räikkönen kuittasi.

Räikkönen kapusi palkinnoille kauden toisessa kisassa Bahrainissa. Kiinassa mahdollisuus kärkikolmikkoon meni törmäyksessä tallikaveri Vettelin kanssa ensimmäisessä mutkassa.

Nyt Venäjällä Ferrarille lisäpuhtia antavat uusi moottori ja uusi etusiipi.

”Kausi on kuitenkin vasta alkupuolellaan. Teemme töitä ja edistymme koko ajan. Nytkin pisteitä voisi olla paljon enemmän, mutta meillä on ollut muutamia hankaluuksia avauskisoissa”, Räikkönen summaili.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?