Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SJK:n kriisi syveni Vantaalla

PK-35 Vantaa pommitti SJK:n maalia, mutta Mihkel Aksalu torjui kaiken.

Urheilu
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
PK-35:n Masar Ömer (oik.) hyökkäsi SJK:n Gana Elhadji Kanen puolustaessa.
PK-35:n Masar Ömer (oik.) hyökkäsi SJK:n Gana Elhadji Kanen puolustaessa. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

PK-35 Vantaa 0

SJK 0

Veikkausliigan kahden kriisiseuran kohtaaminen jätti kentälle lopulta kaksi enemmän tai vähemmän pettynyttä joukkuetta. Hallitseva Suomen mestari SJK on edelleen voitoitta ja liigan jumbona yhdellä pisteellä, ja PK-35 Vantaalla on vain neljä pistettä kuudesta ottelusta.

SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi käyskenteli huolestuneen näköisenä Myyrmäen stadionilla ottelun jälkeen. Mestarijoukkue on riisuttu aseista heti kauden alussa. Päävalmentaja Simo Valakarin mukaan SJK saattoi olla tyytyväisempi pisteeseen kuin kotijoukkue.

”Ensimmäisellä jaksolla lähdimme peliin hyvin. Meidän vaikeata tilannetta kuvastaa se, että ottelun loppua kohden passivoiduimme ja aiheutimme itsellemme hankaluuksia”, Valakari kertoi.

SJK:n maalivahti Mihkel Aksalu kitetti hyvin joukkueensa tunnelmat ottelun jälkeen.

”Olimme onnekkaita, että pääsimme lähtemään täältä pisteen kanssa”, Aksalu sanoi.

SJK:n piste oli pitkälti Aksalun ansiota. Hän esitti toisella jaksolla lukuisia huipputorjuntoja, kun PK-35 Vantaa vyörytti hyökkäyksiä SJK:n maalille.

Lähimpänä maalia oli PK-35 Vantaa hyökkääjä ja urheilutoimenjohtaja Pablo Couñago, joka pääsi viimeistä edeltävällä minuutilla puskemaan keskityksestä kohti alakulmaa. Sieltäkin Aksalu onnistui torjumaan pallon. Se oli torjunta, joka osoitti, miksi Aksalu on liigan paras maalivahti.

”Meidän pelimme ei toiminut tänään ollenkaan. Olimme myöhässä koko ajan, syöttelymme ei ollut hyvää ja sijoituimme väärin”, Aksalu suomi omiaan.

Vantaalaisten vaarallisin pelaaja oli laitapelaaja Lucas Garcia, joka harhautteli SJK:n puolustajia ja puhkoi syötöillään vastustajan puolustusta. Garcian vastustaja laidalla oli laitapakki Teemu Penninkangas, joka valui hikeä ottelun jälkeen.

”PK-35 Vantaa painoi kyllä päälle todella kovaa. Minun laidaltani tultiin koko toinen puoliaika. Kun joutui puolustamaan 45 minuuttia, niin jossain vaiheessa loppuu voimat”, Penninkangas sanoi.

PK-35 oli kaikissa aiemmissa otteluissaan hävinnyt laukaukset maalia kohti. Perjantaina tämä tilasto kääntyi ensimmäistä kertaa tällä kaudella PK-35:n hyväksi (7–2). Aksalu vain torjui kaiken.

Konsta Rasimuksen mukaan SJK joutui vetäytymään toisella puoliajalla, kun PK-35 Vantaa voitti tilaa keskialueella. Vain maali jäi uupumaan.

”Totta kai harmittaa. Olisihan tämä ollut hieno voittaa hyvän pelin jälkeen”, Rasimus sanoi.

PK-35:n päävalmentaja Shefki Kuqi oli tyytyväinen omiinsa.

”En voi pyytää enempää noilta jätkiltä. Minusta tämä oli viihdyttävää jalkapalloa”, Kuqi sanoi.

Ottelun jälkeen Kuqi kävi pitkään läpi ottelua.

”Tietenkin nyt tasapeli tuntuu pahalta. Ihmiset unohtavat sen, että olemme nousijajoukkue, joka pelasi Suomen mestareita vastaan”, Kuqi sanoi.

Keskiviikkona on luvassa kova vieraspeli Maarianhaminassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!