Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naiset hyvillä sijoilla suunnistuksen maailmancupin avauksessa: ”Välillä joutui käyttämään mielikuvitusta”

Merja Rantanen juoksi neljänneksi ja Venla Harju viidenneksi.

Urheilu
 
Seppo Sirkka
Merja Rantanen.
Merja Rantanen. Kuva: Seppo Sirkka

Suomalaiset aloittivat hyvin suunnistuksen maailmancupin Puolassa. Merja Rantanen oli keskimatkalla neljäs ja Venla Harju viides. Miehistä paras oli Aaro Asikainen sijalla 13.

Keskimatkan naisten voitto meni Ruotsin Helena Janssonille. Hän kukisti sekunnin erolla maannaisensa Tove Alexanderssonin.

Rantanen oli vahvasti menossa kärkikolmikkoon, mutta teki sitten pari virhettä, ja Venäjän Svetlana Mironova nousi kolmanneksi 12 sekuntia nopeampana.

”Tein tv-rastilla minuutin virheen ja vielä lopussa ajauduin liian ylös. Täällä joutui välillä käyttämään mielikuvitusta suunnistuksessa. Virheet harmittavat, mutta toisaalta nyt näki, että kapasiteettia on”, Rantanen kertoi tiedotteessa.

Rantanen voitti viime vuonna MM-hopeaa. Hän piti silti mukavana yllätyksenä sijoitustaan kansainvälisen kauden avauskisassa.

”Kauden avaus oli ehdottomasti parhaita urallani. Yritin ottaa koko ajan tarkasti, kun oli paljon tiheikköjä. Kisa oli tavallaan hallittua koko ajan, Rantanen sanoi.

Myös Venla Harju oli tyytyväinen kisaansa.

”Suoritus perustui tasapainoiseen ja rauhalliseen varmuuteen. Lähdin tekemään sitä, mistä tykkään, enkä yrittänyt väkisin mitään ihmeellistä. Hidastuksia ja välillä pysähdyksiäkin piti malttaa ja uskaltaa tehdä”, Harju korosti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!