Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sähköt katkeilivat ja uimastadion kuumeni Rion testikisoissa

Olympialaisten alkaessa pitäisi olla viileämpää.

Urheilu
 
RICARDO MORAES / Reuters
Rion uimastadionin alatasolla oli kuuma kuin saunassa.
Rion uimastadionin alatasolla oli kuuma kuin saunassa. Kuva: RICARDO MORAES / Reuters

Sähkökatkot, kuumat uima-altaat ja puutteellinen ilmastointi aiheuttivat ongelmia Rion testikisoissa kolme kuukautta ennen olympialaisten avajaisia. Järjestäjät vakuuttavat että sama ei toistu olympiakisoissa, vaan silloin kaikki on valmista.

Voimistelun testitapahtumaa häiritsi viisi sähkökatkoa, jotka kestivät vartista puoleentoista tuntiin. Ne viivyttivät sekä harjoituksia että kilpailuja.

Kansainvälisen voimisteluliiton FIG:n johtajan André Gueisbuhlerin mukaan yksi katkoksista vaaransi voimistelijoiden turvallisuuden harjoituksissa.

”En ole koskaan nähnyt vastaavia viivytyksiä EM- tai MM-kisoissa”, sanoi Ranskan joukkueen edustaja. ”Tytöt selvisivät niistä, mutta on erittäin hankalaa, kun mieli ja ruumis ovat valmistautuneet määrättyyn aikaan.”

Kisavalmistelujen urheilullinen johtaja Rodrigo Garcia sanoi, että sähkökatko johtui kaapelin katkeamisesta kilpailupaikan lähistöllä tehdyissä rakennustöissä.

Vapaauinnin 50 metrin finaalin päivänä projektorien pimeneminen aiheutti lähes tunnin viivästyksen kisaohjelmaan. Samanlaisia ongelmia ilmeni myös helmikuussa käydyissä uimahyppykisoissa. Niitä selitettiin generaattorin ylikuumenemisella.

”Näin ei voi tapahtua itse olympiakisoissa, koska siellä sähkön saanti on kaksinkertaisesti varmistettu”, Garcia sanoi. Tähän asti on hänen mukaansa toimittu yhdellä generaattorilla rahan säästämiseksi.

Brasilian talouden kurjistumisen vuoksi Rion olympialaisten budjetista on leikattu noin viidennes.

Uimastadionilla oli altaiden tasolla myös kuuma kuin saunassa. Järjestäjät vakuuttivat, että olosuhteet kisojen aikaan ovat toisenlaiset, koska silloin eletään eteläisen pallonpuoliskon talvea.

Elokuussa Rion keskimääräinen päivälämpötila on 25 astetta. Kulunut huhtikuu on ollut tavanomaista kuumempi, ja mittari on kivunnut 30 asteeseen.

”Stadion on täysin katettu, ja alatasolle on tärkeää saada koneellinen ilmanvaihto”, kansainvälisen uimaliiton Finan johtaja Cornel Marculevu sanoi AFP:lle.

”Puhuimme tästä Rion pormestari Eduardo Paesin kanssa ja hän lupasi hoitaa asian. Seuraamme tilannetta ja pidämme yhteyttä järjestäjiin.”

Pormestari esikuntineen on kuitenkin pyrkinyt kiristämään kukkaron nyörejä ja kieltäytymään kuluja kasvattavista lisähankinnoista.

Ammuntapaikat olivat vielä keskeneräiset. Kansainvälinen ampumaliitto listasi kisojen ongelmiksi rakennustöiden keskeneräisyyden lisäksi puuttuvan ilmastoinnin ja huonon valaistuksen, liiton pääsihteeri Franz Schreiber kertoi AFP:lle.

Olosuhteista huolimatta kisassa syntyi uusi miesten kivääriammunnan maailmanennätys.

”Kärsimme kaikki kuumuudesta”, sanoi brasilialainen ampuja Felipe Wu Globoesporte-sivustolla.

Kiinalainen olympiavoittaja Du Li ei pystynyt ampumaan kisaa loppuun. ”Häntä alkoi heikottaa ja hänet piti viedä pois ambulanssilla, Wu kertoi. Isäntämaan ampujan mielestä oli hyvä että ongelmat tulivat esiin nyt.

”On parempi että asiat menevät pieleen testikisassa, niin että myöhemmin kaikki voi onnistua.”

Lähde: AFP

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!