Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruskola–Cedercreutz voitti suomalaisten keskinäisen karsinnan purjehduksen olympiapaikasta

Suomen paikka 49er FX-veneluokassa oli jo selvä, tiukka kisa sen ottajasta ratkesi Hyéres’ssä.

Urheilu
 
Vesa Koivunen / SPV
Noora Ruskola ja Camilla Cederxreutz purjehtivat 49er FX-luokassa.
Noora Ruskola ja Camilla Cederxreutz purjehtivat 49er FX-luokassa. Kuva: Vesa Koivunen / SPV

Suomalaisten 49er FX -venekuntien keskinäinen karsinta olympiapaikasta päättyi alustavien tulosten mukaan Noora Ruskolan ja Camilla Cedercreutzin voittoon.

He sijoittuivat karsintakilpailuksi määrätyssä Hyères’n maailmancupissa 13. sijalle. Sinem Kurtbay ja Silja Kanerva jäivät sijalle 18.

Päävalmentaja Joakim Wileniuksen mukaan valinta varmistuu, kun hän keskustellut molempien venekuntien kanssa ja olympiakomitea on vahvistanut edustajat. Ennestään oli jo selvää, että Suomella on olympiapaikka veneluokassa.

”Karsintakilpailu oli todella tiukka, mutta selvisimme hyvin paineista”, Ruskola sanoi tiedotteessa ja kiitti kilpailevaa venekuntaa kirityksestä. ”Ei tästä olisi tullut mitään ilman heidän sparraustaan.”

Kurtbay ja Kanerva olivat omasta puolestaan pettyneitä.

”Tämä ei mennyt meiltä suunnitelmien mukaan. Noora ja Milla purjehtivat hyvän kisan ja saivat ansaitun voiton”, Kanerva sanoi.

Suomella on edustajat kolmessa maailmancupkisan mitalilähdössä sunnuntaina. Tuula Tenkanen on Laser radialissa viidentenä, Joonas Lindgren ja Niklas Lindgren 470-luokassa seitsemäntenä ja Tuuli Petäjä-Sirén RS:X-purjelaudoissa kymmenentenä.

Monika Mikkola päätti Laser radial -regattansa 18:nteen sijaan. Paralympiapurjehtija Niko Salomaa oli 2.4mR:n lopputuloksissa yhdeksäs.

”Tästä regatasta jäi historiaan ensimmäinen lähtövoittoni maailmancupissa. Kisa lupasi hyvää Rion paralympialaisia ajatellen”, Salomaa sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!