Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aleksander Barkov finalistina ehdolla NHL:n herrasmiespalkinnon saajaksi

Ainoa suomalainen Lady Byng -palkinnon voittaja tähän mennessä on Jari Kurri.

Urheilu
 
Robert Mayer
Aleksander Barkov (16) juhli maalia Toronto Maple Leafsia vastaan maaliskuussa.
Aleksander Barkov (16) juhli maalia Toronto Maple Leafsia vastaan maaliskuussa. Kuva: Robert Mayer

Florida Panthersin sentteri Aleksander Barkov on yhtenä kolmesta pelaajasta ehdolla NHL:n arvostetun Lady Byngin muistopalkinnon saajaksi.

NHL julkaisi finalistien nimet sivuillaan. Liiga antaa Lady Byngin muistopalkinnon ”pelaajalle, jonka on todettu osoittaneen parhaimman laatuista urheiluhenkeä ja herrasmiesmäistä käytöstä yhdistettynä korkealaatuiseen pelitaitoon”. Kyseessä on siis on parhaalle herrasmiespelaajalle annettava kunnianosoitus.

Valinnan ratkaisevat Pohjois-Amerikan jääkiekkojournalistit äänestyksellä heti runkosarjan jälkeen.

Edmonton Oilersin Jari Kurri on ainoa palkinnon voittanut suomalaispelaaja. Kurri voitti Lady Byngin vuonna 1985. Wayne Gretzky voitti palkinnon viisi kertaa.

Lady Byng oli Kanadassa toimineen Brittiläisen kansainyhteisön kenraalikuvernöörin vaimo, joka vuonna 1925 lahjoitti nimeään kantavan palkinnon annettavaksi NHL:n hienoimmalle herrasmiehelle.

Lady Byng kävi katsomassa Ottawa Senatorsin otteluita ja valitsi itse palkinnon ensimmäiseksi voittajaksi Senatorsin Frank Nighborin.

Myöhemmin New York Rangersin Frank Boucher voitti palkinnon seitsemän kertaa kahdeksan vuoden aikana. Lady Byng piti tätä saavutusta niin suuressa arvossa, että antoi alkuperäisen palkinnon Boucherille omaksi ja lahjoitti sen tilalle uuden.

Muut finalistit ovat tänä vuonna Los Angeles Kingsin Anze Kopitar ja Boston Bruinsin Loui Eriksson. Voittaja julistetaan NHL:n palkintogaalassa 22. kesäkuuta.

Kopitar on nimetty finalistiksi myös Frank J. Selke -palkintoon, joka annetaan liigan parhaalle puolustavalle hyökkääjälle. Hän oli Kingsin paras pistemies tällä kaudella 74 pisteellä 81 ottelussa. Kopitar oli koko NHL:n plus/miinustilaston kakkonen lukemalla plus 34. Hän istui koko kaudella 16 jäähyminuuttia.

Viime kaudella Kopitar jäi Lady Byng-äänestyksessä kolmanneksi. Erikssonkin on Lady Byng-finalistina jo toisen kerran. Hän sijoittui kolmanneksi äänestyksessä vuonna 2011.

Tällä kaudella Eriksson teki 30 maalia ja 63 tehopistettä ja istui 12 jäähyminuuttia 82 ottelussa.

Barkov teki tällä kaudella NHL-uransa ennätykset maaleissa (28), syötöissä (31) ja pisteissä (59). Hänelle kirjattiin kahdeksan jäähyminuuttia 66 ottelussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!