Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hamilton yllätti Räikkösen, Bottas joutui nielemään pettymyksen

Räikkönen oli metsästämässä parempaa päästyään lähdön jälkeen jo toiseksi. Lopulta Ferrarin vauhti ei riittänyt Mercedeksen kauden toisen kaksoisvoiton estämiseen.

Urheilu
 
MAXIM SHEMETOV / Reuters
Venäjän GP:n voittanut Nico Rosberg ruiskutti antaumuksella kuohujuomaa palkintokorokkeella. Kimi Räikkönen ylsi palkinnoille toisen kerran tällä kaudella.
Venäjän GP:n voittanut Nico Rosberg ruiskutti antaumuksella kuohujuomaa palkintokorokkeella. Kimi Räikkönen ylsi palkinnoille toisen kerran tällä kaudella. Kuva: MAXIM SHEMETOV / Reuters

Kimi Räikkönen otti toisen palkintosijoituksensa kolmen viime kisan aikana. Ferrarin suomalaiskuskin tahti on tiivistynyt, ja hän kapusi MM-sarjassa pitkästä aikaa kärkikolmikkoon.

Venäjän kolmas sija päätti myös Räikkösen nykyisen Ferrari-ajan erikoisuuden, kun kaikki neljä aiempaa pokaalia olivat tulleet iltakisoissa.

Räikkönen oli kuitenkin metsästämässä parempaa päästyään lähdön jälkeen jo toiseksi. Lopulta Ferrarin vauhti ei riittänyt Mercedeksen kauden toisen kaksoisvoiton estämiseen.

”Jouduimme säästämään polttoainetta. Auto tuntui hyvältä, mutta tietenkin se rajoittaa mahdollisuuksia, kun täytyy hidastaa bensiinin säästämiseksi”, Räikkönen tuskaili.

”Tietenkään kolmas sija ei ole sitä, mitä me haluamme. Haluamme voittaa, ja kerätä tiiminä joka kerta hyvät pisteet kummallakin autolla.”

”Sain ihan hyvän startin, ja ohitin Valtteri Bottaksen, mutta turva-autotilanteen jälkeen hän pääsi taas ohitseni, kuten viime vuonnakin, kun vauhtimme ei riittänyt suoralla. Ajoin sitten suunniteltua pidemmän stintin, ja pääsin Williamsin ohitse, mutta se ei riittänyt Mercedeksen lyömiseen”, Räikkönen ruoti kisaansa.

Lewis Hamiltonin mukaan hän pystyi yllättämään Räikkösen ohitustilanteessa pujahdettuaan sisäkautta Ferrarin edelle.

”Näin kyllä hänet siinä tilanteessa, mutta yritin ohittaa Williamsilla nelosmutkaan. Tulin liian lähelle, auto puski Valtterin takana, ja kun yritin sulkea oven Lewisilta, oli jo liian myöhäistä”, Räikkönen selvitti.

Räikkösellä oli koko viikonlopun vaikeuksia saada renkaat toimimaan kunnolla. Millainen balanssi oli nyt kisassa?

”Auto tuntui paremmalta kuin koko muuna aikana, mutta ei se vaan ollut riittävän nopea, että olisimme voineet kamppailla Mercedeksen kanssa. Työt siis jatkuvat täysillä.”

Millä alueilla Mercedes sitten on eniten Ferraria edellä?

”Ei ole kovin helppo osoittaa niitä paikkoja, joita meidän täytyy parantaa. Tiedämme, että muutama pieni yksityiskohta on saatava paremmiksi, ja jotain kehitysosaa tulee, mutta Mercedes on viime vuosina ollut erittäin nopea, ja on sitä edelleen.”

”Tämä kisa meni juuri niin kovaa, mihin pystymme tällä hetkellä. Olen luottavainen, että kun saamme kaiken kohdalleen, olemme siellä, missä haluammekin. Nyt taas kävi niin, ettemme saaneet molempia autoja maaliin. Se oli pettymys, mutta uskon, että tulokset kyllä tulevat sieltä.”

Räikköseltä kysyttiin, onko hän mukana myös ensi vuonna Venäjän kisassa.

”Minulla on sopimus täksi vuodeksi. Kuka tietää, mitä tapahtuu ensi vuonna. En olisi täällä, jos en nauttisi ajamisesta. Minulla on intohimona ajaa kilpaa. Yritämme parhaamme, ja katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Mennään kisa kisalta, ja sitten, jossain kohtaa vuotta, näemme, mitä tapahtuu tulevaisuudessa”, Räikkönen evästi.

Valtteri Bottas taisteli sitkeästi kauden ensimmäistä palkintosijoitusta, mutta vauhti ei riittänyt Kimi Räikkösen päihittämiseen.

Nelossijan tuomat 12 pistettä nostivat Bottaksen sentään MM-taistossa kärkikymmenikköön.

Eturivistä startannut Bottas menetti paikkansa Räikköselle heti ensimmäisissä mutkissa, mutta onnistui turva-autotilanteen jälkeen ottamaan kakkossijan takaisin.

”Kimi sai alussa vähän imua, ja onnistui pääsemään sisäpuolelta ohitseni. Oma starttini oli aika hyvä, mutta hieman pyörät sutivat. Lähdin likaiselta puolelta, joten Kimi pääsi kakkosmutkaan paremmin, mutta sitten uudessa startissa onnistuin ohittamaan hänet.”

Viime vuoden tavoin Bottas ohitti Räikkösen taas turva-autotilanteen jälkeen. Saako Williams renkaat nopeammin toimimaan noissa tilanteissa?

”Kimillä näytti olevan hankalaa parissa viimeisessä mutkassa ennen uusintalähtöä, ja kun onnistuin pääsemään niin lähelle häntä, käytin imun hyväkseni. Ensimmäisellä vedolla pystyin pitämään vielä Kimin ja Hamiltonin takana, mutta toisella puolikkaalla vauhtiero oli sitten liian iso.”

Nelossijalle Bottas putosi sitten ainoan varikkokäyntinsä myötä, kun vaihtoi superpehmeiltä renkailta pehmeille.

”Loppupeleissä rengaskulutus oli vähäisempää, mutta Mercedeksen ja Ferrarin kisavetojen kokonaisvauhti oli vain meitä kovempaa. Uskon, että taktiikkamme osui kohdalleen, oli hyvä pysähtyä aikaisemmin.”

”Kun lähtee eturivistä, odottaa tietysti nelossijaa parempaa tulosta. Mutta tämä oli meidän maksimimme tällä autolla. Enempää vauhtia ei ollut.”

Hamilton ohitti Bottaksen helposti kolmannessa mutkassa.

”Siinä oli kuminpalasia. Siinä paikassa tuli likaista ilmaan Hamiltonin autosta, menin vähän leveäksi hieman sivuttain, mutta auto pysyi sentään hallinnassa. Menetin paljon aikaa, kun renkaissani oli paljon niitä kumipalasia.”

Hamilton hämmästeli, kuinka helpolla pääsi tilanteessa Bottaksen ohitse.

”Valtteri oli aika kaukana, eikä tuntunut puolustautuvan lainkaan. Se kävi todella helposti”, Hamilton havainnoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!