Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SJK:n selkärangassa on murtuma: ”Eihän joukkue näin lyhyessä ajassa saisi muuttua huonoksi”

Alkukaudella SJK on kärsinyt samoista ongelmista, joista HJK kärsi viime kaudella.

Urheilu
 
Jussi Nukari / LEHTIKUVA
HJK:n Alfredo Morelos puski maalin SJK:n Mihkel Aksalun vartioimaan maaliin Sonera-stadionilla 18. huhtikuuta 2016.
HJK:n Alfredo Morelos puski maalin SJK:n Mihkel Aksalun vartioimaan maaliin Sonera-stadionilla 18. huhtikuuta 2016. Kuva: Jussi Nukari / LEHTIKUVA

Seinäjoella ei vietetty vappua riemukkaissa tunnelmissa Veikkausliigaseura SJK:n organisaatiossa. Perjantaina SJK lähti Myyrmäestä yhden pisteen kera vapunviettoon.

Se on hallitsevan mestarin ainoa piste viidestä ensimmäisestä ottelusta, kun avausottelun voitto PS Kemiä vastaan tuomittiin lopulta tappioksi pelioikeudettomien pelaajien takia.

Jumbosijalla olevan SJK:n alkukausi on ollut yksinkertaisesti kaoottinen: pelipassisotku, kapteeni Mehmet Hetemaj’n loukkaantuminen ja sekaisin oleva peli. Mestarisuosikki HJK:n parhaimmaksi haastajaksi veikattu SJK on pian pudonnut mestaruustaistelusta, ellei peli parane.

Vappuna valmennusjohto keskusteli yhdessä seurajohtaja Raimo Sarajärven kanssa, mistä tilanne johtuu.

”Kävimme tiiviisti läpi asioita viikonlopun aikana. Mietimme, mitkä ovat vaihtoehdot toimia. Jokaisen suoritustason pitäisi tietenkin parantua. Eihän nyt joukkue näin lyhyessä ajassa saisi muuttua huonoksi joukkueeksi”, Sarajärvi kertoi Helsingin Sanomille puhelimitse maanantaina.

Alkukaudella SJK on kärsinyt samoista ongelmista, joista HJK viime kaudella. Kaikki pelaajahankinnat eivät ole onnistuneet, ja pelaajia on ollut liikaa loukkaantuneena pelaajaryhmän kapeuteen nähden. Sarajärven mukaan haalariosaston miehiä Hetemajta, Timo Tahvanaista ja Richie Dormania olisi kaivattu peleissä.

Etenkin Hetemaj’n poissaolo on näkynyt karulla tavalla keskikentällä. Kokenut kapteeni rytmitti viime kaudella keskikentän peliä oivallisesti ja voitti kaksinkamppailuja. Veikkausliigan InStat-tilastojen mukaan Hetemaj kävi ylivoimaisesti eniten (479) kaksinkamppailuja SJK:n pelaajista viime kaudella, teki eniten taklauksia, rikkoi eniten vastustajia ja riisti palloja eniten vastustajan alueella.

Hetemaj’n tilalla keskikentän pohjalla on pelannut Matej Hradecky, 21, joka on vahva pelaaja mutta vailla Hetemaj’n kokemusta.

Viime kauden lopussa SJK:lla oli vahva selkäranka maalivahdista toppariin ja keskikentän keskustasta kärkeen. Nyt selkärangassa on murtuma.

SJK:n uusista pelaajista laitapelaaja Tarmo Kink, 30, ei ole vielä vakuuttanut. Kink on voittanut alkukaudella kaksinkamppailuistaan vain 23,5 prosenttia, mikä on todella heikko suoritus. Neljässä pelaamassa pelissä Kink on yrittänyt keskitystä yhdeksän kertaa, ja vain yksi on ollut tarkka keskitys omille. Kink ei ole myöskään pystynyt etenemään laukaisupaikkoihin, sillä hän on laukonut vain kolmesti ja kerran maalia kohti.

Kinkistä ei tule näillä näkymin korvaajaa Akseli Pelvakselle, joka teki viime kaudella 14 maalia. Toisella laidalla päävalmentaja Simo Valakari on joutunut peluuttamaan pelaajia, jotka eivät ole varsinaisesti laitapelaajia.

SJK:n ongelmana on, että Kinkin tilallekaan ei ole oikein panna ketään muuta. Nuori Emil Lidman on ollut loukkaantuneena ja samoin Dorman.

Joukkuepelin epäonnistumisesta kertoo omaa kieltään se, että SJK on hävinnyt PS Kemi -ottelua lukuun ottamatta kaikissa otteluissa laukaukset maalia kohti. Voitettujen kaksinkamppailujen prosentti on ollut 47,4.

Veikkausliigan siirtoaika päättyy 5. toukokuuta, joten SJK:lla on vielä pari päivää aikaa hankkia vahvistuksia. Sarajärven mukaan SJK ei ole onnistunut kaikissa hankinnoissa.

”Kyllä me katsomme koko ajan pelaajia. Haemme aika monelle paikalle pelaajia. Olemme hakeneet laitapelaajiakin koko ajan. Yleensähän meillä on ollut laaja rinki, mutta nyt meillä ei ole”, Sarajärvi kertoi.

SJK:n seurahistoria on ollut yhtä satua viime vuosina. Kahden vuoden takaista sarjanousua seurasi ensin hopeasija ja sitten mestaruus. Jyrkkää nousua on seurannut ensimmäinen suvantovaihe, josta pitäisi nousta nyt ylös.

Valakari nostettiin jalustalle viime vuoden mestaruuden jälkeen. Tällaisessa suvantovaiheessa päävalmentajan ja hänen ryhmänsä kyvyt joutuvat aivan eri tavalla puntariin kuin valmista, tervettä ja laajaa pelaajamateriaalia valmentaessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!