Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aleksander Barkov haluaa Patrik Laineen ketjuunsa: ”Koko Suomi haluaa pelata Laineen kanssa”

Päävalmentaja Jalonen luottaa NHL-pelaajien mielipiteisiin ja kuuntelee heidän toiveitaan.

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Patrik Laine (vas.) ja Sebastian Aho lähtevät tavoittelemaan kauden toista MM-kultaa. 20-vuotisissa tuli ensimmäinen.
Patrik Laine (vas.) ja Sebastian Aho lähtevät tavoittelemaan kauden toista MM-kultaa. 20-vuotisissa tuli ensimmäinen. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva
Fakta

Leijonat MM-kisoissa

Maalivahdit

Niklas Bäckström (Calgary), Mikko Koskinen (SKA Pietari), Juuse Saros (Nashville)

Puolustajat

Juuso Hietanen (Dynamo Moskova), Topi Jaakola ja Atte Ohtamaa (Jokerit), Tommi Kivistö (Avtomobilist), Lasse Kukkonen (Kärpät), Esa Lindell (Dallas), Ville Pokka (Chicago), Anssi Salmela (Brynäs)

Hyökkääjät

Sebastian Aho ja Mika Pyörälä (Kärpät), Aleksander Barkov ja Jussi Jokinen (Florida), Mikael Granlund ja Mikko Koivu (Minnesota), Leo Komarov (Toronto), Jarno Koskiranta (SKA Pietari), Patrik Laine ja Jani Lajunen (Tappara), Antti Pihlström (TsSKA Moskova), Teemu Pulkkinen (Detroit), Mikko Rantanen (Colorado), Tomi Sallinen (Djurgården)

Jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajan Kari Jalosen työ meni helpoksi, kun vaikean pähkäilyn jälkeen Pietariin lähtevä MM-joukkue lyötiin kasaan.

Riittää, että kysyy muutamilta NHL-pelaajilta, keiden kanssa he haluavat pelata, ja lopullinen joukkue on valmis.

Suomi kohtaa USA:n Hartwall-areenassa tiistaina. Siinä ottelussa Mikko Koivu ja Mikael Granlund eivät pelaa, mutta muuten MM-joukkue näyttää siltä kuin tulevassa turnauksessa.

Ykkösketju taitaa asettua kohdilleen jo USA-ottelussa, kun vitja rakentuu Aleksander Barkovin ympärille.

Floridaa edustavalla Barkovilla on painava sana, kun hän sanoo toiveensa ketjukavereistaan.

Joukkuetoveri Jussi Jokinen ottaa automaattisesti paikan toiselta laidalta, mutta kuka sopisi toiselle kantille?

”Tässä joukkueessa on paljon hyviä pelaajia. Ei ole hirveästi väliä”, Barkov sanoi varovaisesti, mutta terästi sen jälkeen mielipidettään.

”Jussin kanssa ollaan pelattu yhdessä, ja voi olla, että koko Suomi haluaa pelata Laineen kanssa. Minäkin olen varmaan yksi niistä”, Barkov sanoi ja tarkoitti Tapparan nuorta Patrik Lainetta.

Siitä ei ole haittaa, että Barkovia ja Lainetta yhdistää historia Tapparassa, vaikka yhtä aikaa he eivät Liigaa olekaan siellä pelanneet.

”Siitä on puhuttu niin paljon. Huikea pelaaja ja varmasti kirkas tulevaisuus”, Barkov jatkoi.

Florida Panthers pelasi paremman NHL-kauden kuin vuosiin, kiitos Barkovin ja Jokisen. Eikä veteraanipappa Jaromir Jagriakaan sovi unohtaa.

Panthersin toiveet olivat korkealla pudotuspeleissä, mutta New York Islanders pani stopin nousukasseuran haaveille.

”Pari päivää harmitti, kun hävittiin viimeiset pelit jatkoajalla”, Barkov sanoi, ”mutta kun tuli tällainen mahdollisuus eteen, ei tästä voinut kieltäytyä.”

”Onneksi kausi ei ole vielä ohi. MM-kisat ovat jäljellä ja tavoite korkealla. Siitä taistellaan.

Kokenut Jussi Jokinen on myös valmis ottamaan Laineen ketjuunsa, vaikka ei tunne pelaajaa. Jokinen ei ole itse asiassa koskaan nähnyt Lainetta livenä.

”Mitä olen kuullut ja lukenut, on maailmanluokan pelaaja. Jos hän tulee siihen, on hyvä vaihtoehto”, Jokinen sanoi.

Jalonen rakentaa akselin Koivu–Granlund ympärille yhden hyökkäävän ketjun, ja Barkovin kolmikosta tulee toinen ratkaisuihin pystyvä kokonaisuus.

”Joukkue tuntuu hyvältä. Vielä on vaikea sanoa, kun en ole yhtään harjoitusta ollut mukana. Se pitää nähdä, miten joukkue lähtee kasvamaan”, Jokinen sanoi.

Sekoitus tässä joukkueessa tuntuu hyvältä. On laajaa kokemusta NHL:stä, yhteisiä menestyksiä maajoukkueessa ja paljon nuorta intoa.

”Nuoret tietävät 18- ja 20-vuotiaiden kautta, mitä menestyminen vaatii”, Jokinen sanoi. ”Ja meillä on veteraaneja, jotka ovat voittaneet maajoukkueessa ja muualla.”

Patrik Laine oli odotettu valinta maajoukkueeseen. Vähintään yhtä isoista ovista käveli Sebastian Aho sisään. He edustavat nuoruutta ja tuoretta voittamisen kulttuuria.

Kärpät putosi Tapparalle välierissä, ja Aho ehti maajoukkueen mukaan harjoituspeleihin. Niissä vakiintui paikka keskushyökkääjä Jarno Koskirannan ja seurakaveri Mika Pyörälän rinnalla. ”Totta kai hyvä fiilis. Ekat aikuisten kisat ja yritän vain nauttia”, Aho sanoi.

”Se ketju me pidetään kasassa”, Jalonen vahvisti niin sanotusta kolmosesta.

Suomi ja USA kohtaavat Hartwall-areenassa tiistaina kello 18.30.

Jussi Nukari / Lehtikuva
Aleksander Barkov saa nuoren Patrik Laineen samaan ketjuun.
Aleksander Barkov saa nuoren Patrik Laineen samaan ketjuun.
Jussi Nukari
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!