Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Markus Granlundin pudottaminen oli ikävä tahra Leijona-johdon toimintaan

Urheilu
 
Martti Kainulainen Lehtikuva
Vancouveria edustava Markus Granlund pelasi Leijonien harjoitusotteluissa ja oli siinä uskossa, että saisi paikan MM-joukkueeseen.
Vancouveria edustava Markus Granlund pelasi Leijonien harjoitusotteluissa ja oli siinä uskossa, että saisi paikan MM-joukkueeseen. Kuva: Martti Kainulainen Lehtikuva

Suomen jääkiekkomaajoukkueessa oli harvinaisen hyvä tilanne ennen ratkaisevia MM-valintoja. Laadukkaita pelaajia riitti yllin kyllin, mistä poimia lopullinen Venäjälle lähtevä ryhmä.

Tässä vertailussa Vancouveria edustava Markus Granlund putosi pois. Ihan ymmärrettävä ratkaisu, mutta paha tyylirikko.

Granlundille oli luvattu paikka MM-joukkueeseen, kun hän tuli mukaan leirivahvuuteen.

Ja kuinka ollakaan, Florida Panthers ja Minnesota Wild karsiutuivat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella melkein yhtä aikaa.

Se yllätti maajoukkuejohdon, että nelikko Aleksander Barkov, Jussi Jokinen, Mikko Koivu ja Mikael Granlund ilmoittautui mukaan.

Ruuhka maajoukkueessa alkoi olla valmis. Iloinen asia, mutta taso nousi niin paljon, ettei Granlund saanutkaan paikkaa.

”Tässä muuttuivat meidänkin suunnitelmat aika pahasti rakenteellisesti”, Leijonien GM Jere Lehtinen sanoi. ”Mitä tuossa tapahtui pelaajarintamalla, siinä jouduttiin reagoimaan aika nopeasti.”

Lehtinen myönsi, että Markus Granlund ”oli pyydetty pelaamaan tänne”.

Granlund pettyi pahasti, ettei päässyt kisoihin. Ihan ymmärrettävästi.

”Kaikki pelaajat, jotka ovat neljän viikon aikana pudotettu, ovat olleet pettyneitä”, Lehtinen sanoi.

Isoin kysymys kuuluu, miksi ihmeessä Markus Granlundille pitäisi luvata paikka maajoukkueeseen? Tai miksi Detroitin farmissa pelaavalle Teemu Pulkkiselle pitäisi taata paikka Leijonissa?

Eivät Granlund tai Pulkkinen ole sen tasoisia pelaajia, että heille pitäisi avata paraatiovet Leijoniin. Kumpikaan ei ole pelannut yhtään MM-turnausta eikä ole ollut mukana. Silloin tullaan näyttöjen kautta.

”Aika paljon kovia nimiä jouduttiin pudottamaan. Ei se ollut helppoa niille, mutta ei se ollut meillekään”, Lehtinen selitti.

Kyllä maajoukkueen pitää olla nyt ja tulevaisuudessa niin kiinnostava, että sinne tullaan antamaan näyttöjä, ellei ole lyödä kunnon saldoa NHL:stä tiskiin. Niitäkin pelaajia on, mutta ei kovin pitkää jonoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?