Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leicester City on joukkue isolla ällällä – ja sitä on ollut ihanaa katsella

Urheilu
 
Erkki Kylmänen
Carl Recine / Reuters
Leicesterin uskomaton kausi päättyi mestaruuteen.
Leicesterin uskomaton kausi päättyi mestaruuteen. Kuva: Carl Recine / Reuters

Maanantai-illan jälkeen jalkapallomaailmassa on vallinnut lähes rikkumaton yksimielisyys kahdesta asiasta:

1) Leicester Cityn ei pitänyt voittaa Englannin Valioliigan mestaruutta.

2) Leicester Cityn mestaruus on parasta, mitä jalkapalloilussa on tapahtunut sitten lajin syntymän – paitsi ehkä Tottenhamin kannattajien mielestä.

Leicesterin mestaruus on synnyttänyt urheilutarinan, jonka laajuutta mitataan sormustenherroissa sivujen sijasta. Seuran italialaisessa päävalmentajassa, harmaahapsisessa Claudio Ranierissa, jalkapallomaailma näkee velhon, joka teki mahdottomasta mahdollista – pilke silmäkulmassaan.

Velhoilun taustalla on kuitenkin valtavasti määrätietoista ja käytännönläheistä valmennus- ja seuratyötä.

Erään arvion mukaan Leicester City toimii kuin kekseliäs start up -yritys, joka on viimeistään nyt näyttänyt vanhalle vallalle, miten kevyemmillä kustannuksilla voi pärjätä, kun firmassa on riittävästi taitoa, päättäväisyyttä, omistautumista ja yhteishenkeä.

Satu Leicesterista on myös altavastaajien tarina, jonka hahmoihin monikulttuurisen keskienglantilaisen kaupungin asukkaitten ja universaalin jalkapalloväen on helppo samaistua.

Sukujuuriltaan malilainen keskikenttäpelaaja N’Golo Kanté ajelee treeneihin Minillä, Ranieri istuksii mielellään kahviloissa räpsimässä selfieitä kaupunkilaisten kanssa ja vuoden pelaaja Jamie Vardy näyttää edelleen kundilta, joka on huomenna menossa tapaamaan ehdonalaisvalvojaansa.

Nykyjalkapallossa suuret tähdet varastavat yleensä kaiken huomion.

Ihmiset laskevat mielellään Ronaldon maaleja ja Messin rahoja – tai toisin päin. Tavallisen liigapelaajan nimi jää harvoin kenenkään mieleen.

Mutta Leicester City palautti kaikkien mieliin sen, mikä joukkuepelissä on tärkeintä. Koko kauden he ovat olleet joukkue isolla ällällä.

Sitä on ollut ihanaa katsella.

Eikä se unohdu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!