Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK haluaa varauksen Sonera-stadionin laajennukselle

Garden Helsinki -hankkeessa pitää ottaa huomioon myös jalkapallo.

Urheilu
 
HJK:n alustava suunnitelma Sonera-stadionin uusista katsomoista.
HJK:n alustava suunnitelma Sonera-stadionin uusista katsomoista.

Töölön ja Helsingin jalkapallomahdilla HJK:lla on suunnitelmat valmiina Sonera-stadionin kapasiteetin nostamisesta 25 000 katsojan stadioniksi.

Tiistaina HJK:n suunnitelma oli ensimmäisen kerran julkisesti esillä kaupungin päätöksenteossa, kun kiinteistölautakunta käsitteli Garden Helsinki -hanketta. HJK:n suunnitteluvaraushakemus oli Garden Helsinki -hankkeen aluevarauksen liitteenä.

”Nyt kun lyödään 50 vuodeksi asioita urheilun kannalta tällä alueella lukkoon, totta kai kaikki suunnitelmat pitää ottaa huomioon alueen suunnittelussa”, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kertoi HS:lle.

Kiinteistöviraston virastopäällikkö Jaakko Stauffer esitti lautakunnalle, että Garden Helsinki -aluevarausesityksessä on ehtona toteuttaa jatkosuunnittelu Sonera-stadionin omistajien ja toiminnanharjoittajien kanssa.

Sonera-stadionin kehittämishanke on huomioitava Garden Helsinki -hankkeen arkkitehtuurikutsukilpailussa.

Esittelijän mukaan HJK:n suunnitteluvaraushakemus on tarkoituksenmukaista valmistella erikseen päätöksentekoon.

”Jos he jättävät suunnitteluvarauksen, tulee se meille lausuntoja varten. Me katsomme sen kaavoituksen ja kaupunkisuunnittelun näkökulmasta”, kaupunkisuunnitteluviraston virastopäällikkö Mikko Aho kertoi.

”Meillä on pidetty mielessä, että jalkapallon ehtoja ei kavenneta huolimatta siitä, että alueelle suunnitellaan uusia toimintoja. Emme voi olla yhden toimijan asialla”, Aho sanoi.

Riihilahden mukaan HJK on edistänyt hanketta ja keskustellut virastojen kanssa jo pidempään.

”Suomessa on jatkuvasti enemmän otteluita, joissa kapasiteetti on rajoitteena. Kun stadion rakennettiin, jätti se operaattorin ja käytettävyyden kannalta aika paljon toivomisen varaa”, Riihilahti sanoi.

Stadionin kehityssuunnitelmassa nykyinen pääkatsomo säilyisi pitkälti ennallaan. Stadionin kapasiteetti nousisi 25 000 katsojaan nykyisestä reilusta 10 000 katsojasta, kun nykyiset päädyt ja itäkatsomo rakennettaisiin uusiksi.

Rakentamisen yhteydessä pitäisi ottaa huomioon kansainvälisten jalkapalloliittojen Fifan ja Uefan vaatimukset stadioneiden turvallisuudelle ja mediatiloille. Suunnitelman mukaan hanke toteutettaisiin noin 25 miljoonan euron yksityisellä rahoituksella.

Garden Helsinki -hanke, jonka osana rakennettaisiin uusi jäähalli, on aluevaraushakemuksen mukaan tulossa jalkapallokenttien ja Sonera-stadionin kylkeen ja HJK:n harjoituskentän päälle. HJK:lla on vuoteen 2026 asti vuokrasopimus Urheilukadun ja Nordenskiöldinkadun kulman harjoituskentästä.

Garden Helsingin vetäjän Timo Everin mukaan tästäkin on keskusteltu HJK:n kanssa. ”Olemme keskustelleet jo aikaisemmin erinäisistä asioista ja hyvässä hengessä”, Everi sanoi.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtajan Osmo Soininvaaran esityksestä lautakunta lausui, että Garden Helsinki -hankkeessa on ratkaisematta jalkapalloilun toimintaedellytysten sekä viher- ja virkistysyhteyksien säilyminen.

HJK–Ilves Sonera-stadionilla tänään klo 18.30

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!